Luet artikkelia:

Kuka linkittäisi sivuuni?

Kaikki nettibisneksen muodot perustuvat siihen, että pystytetylle Internet-sivustolle saadaan mahdollisimman paljon kävijöitä. Kävijöiden toivotaan joko napsauttavan mainoslinkkejä tai ostavan sivustolla markkinoitavia tuotteita.

Sivuston kävijämäärät saadaan nousuun hakukoneoptimoinnin avulla. Hakukoneoptimoinnin kannalta keskeistä on, että optimoinnin kohteena olevaan sivuun saadaan mahdollisimman paljon laadukkaita linkkejä. Siksi jokainen nettibisneksen kanssa puuhaileva on kiinnostunut omiin sivustoihinsa kohdistuvista linkeistä.

Linkkimäärää voidaan esimerkiksi kasvattaa vaihtamalla linkkejä toisten nettibisnesmiesten kanssa tai tarjoamalla juttuja muiden kirjoittajien blogeihin. Hyväksi havaittu keino on myös perustaa kymmeniä roskablogeja ilmaisille blogialustoille. Näiden blogien ainoa tarkoitus on tuoda linkkejä sivustoille, joiden tarkoitus on tuottaa rahaa mainostuloina tai kumppanuusohjelmien avulla.

Linkittymistä vaikeuttaa se, että moni ansaintatarkoituksessa kehitetty sivu ei sisällä laadukasta sisältöä: se kuuluisa pihvi on kadoksissa. Jos sivulla olisi oikeasti hyödyllistä sisältöä, linkkejä kyllä kertyisi ajan myötä automaattisesti.

Jos sen sijaan sisältö on huonosti kirjoitettua, muualta nyysittyä tai vailla mitään omaperäistä asiaa, ei kukaan muu viitsi linkittää sivuun. Tällöin linkkejä on rakennettava itse vaikkapa jo mainitsemieni roskablogien avulla.

Parempia linkkejä tietysti saat, jos onnistut saamaan jonkun suositun blogin linkittämään omaan sivustoosi. Joskus tämä onnistuu kommentoimalla, joskus kehumalla, toisinaan pyytämällä. Yritykset taas onnistuvat saamaan linkkejä ja nettijulkaisuutta pienillä lahjoilla. Yksityista pikkubisnestä tekevät puolestaan tarjoavat toisiin blogeihin juttuja, joissa he voivat linkittää omiin sivustoihinsa.

Mutta linkittäisitkö itse omaan sivustoosi, jos kyseessä olisikin jonkun muun sivu? Jos et linkittäisi, miksi kenenkään muun kannattaisi linkittää siihen?

Tämän artikkelin kirvoittamat kommentit

Esitä oma näkökulmasi

Lukijat

 

Copyright 2010.

Blogi käyttää kevyesti tuunattua Modern Clix -teemaa, jonka Introblogger on muokannut Blogspotia varten.