Luet artikkelia:

Karsi rönsyt, keskity olennaiseen!

Viime kuukausina on aikani ollut tiukalla, mikä näkyy myös blogin päivitystiheyden romahtamisessa. Vuosi sitten kirjoitin säännöllisen aikataulun mukaisesti kolme juttua viikossa. Viime aikoina harvat lukijani ovat saaneet luettavakseen artikkelin kuussa. Sekin lienee parempi kuin ei yhtään artikkelia.

Olen yrittänyt keskittyä olennaiseen. Kirjoitan vähemmän, luen enemmän, nukun vähemmän ja opiskelen enemmän. Toisinaan järjestys vaihtuu päinvastaiseksi: kirjoitan enemmän ja luen vähemmän.

Kun opiskelut muuttuivat kiireiseksi, oli helpointa löytää ajansäästömahdollisuuksia virtuaalimaailmasta. Eri keskustelufoorumeilla sai aikansa kulumaan, mutta niistä ei välttämättä oppinut enää mitään. Oli siis korkea aika siivota webbiselaimen kirjanmerkeistä joukko sivustoja, joilla tuntui olevan paljon puhetta ja vähän asiaa.

Sama karsiminen jatkui myös blogimaailmassa. Havaitsin, että on mahdotonta seurata kymmeniä blogeja. Tässäkin suhteessa oli parasta keskittyä olennaiseen. Jälleen onnistuin siivoamaan Firefoxin kirjanmerkeistä tarpeettomia sivuja.

Siivousoperaatio jatkui myös tässä blogissa. Jätin oikeanpuoleisen sivupalkin linkkilistaan harvoja blogeja, joita oikeasti pidän seuraamisen arvoisena. Karsitun listan blogeja en tällä hetkellä ehdi juuri kommentoida, mutta käyn kuitenkin nopeasti tarkastamassa uutuusjutut.

Kenties tämän blogin kirjoitustahdin harventuminen on vain hyväksi lukijoideni kannalta. Kun päivitystahtini pysyy harvana, säästyy myös lukijoiden aikaa.

Yritän pysyä asiassa, karsia rönsyjä ja tiivistää ilmaisutapaani. Toive tiiviistä ilmaisusta tuntuu valitettavasti olevan ristiriidassa ajan säästämisen kanssa: kun säästän sanoja, aikaa kuluu enemmän.

Tämän artikkelin kirvoittamat kommentit

Esitä oma näkökulmasi

Lukijat

 

Copyright 2010.

Blogi käyttää kevyesti tuunattua Modern Clix -teemaa, jonka Introblogger on muokannut Blogspotia varten.