Luet artikkelia:

Kumppanuusohjelmat (affiliate marketing) ja kuluttajansuojalaki

Kumppanuusohjelmat ovat paras tapa tehdä rahaa netissä. Kumppanuusohjelman periaate on yksinkertainen -- tienaat välityspalkkion kaupasta, kun
  • sivustosi lukija klikkaa mainosta tai tekstilinkkiä
  • ja ostaa myydyn tavaran tai palvelun.
Kaikki nettibisneksen tekijät ovat huomanneet, että tekstiin upotetut linkit ovat tehokkain tapa tehdä rahaa. Kuluttajat suhtautuvat bannerimainontaan epäluuloisesti ja seuraavat paljon todennäköisemmin esimerkiksi blogin tekstiin upotettuja linkkejä.

Kaikkien tehokkaimmin tekstilinkit toimivat, kun sivuston kirjoittaja antaa näennäisen neutraalia tietoa. Todellisuudessa informaatio saattaa olla valikoivaa ja neutraalin arvion taakse kätkeytyy härskiä mainontaa.

Valitettavasti kuluttajansuojalaki toteaa seuraavaa:
4 § (29.8.2008/561)
Markkinoinnin tunnistettavuus

Markkinoinnista on käytävä selkeästi ilmi sen kaupallinen tarkoitus sekä se, kenen lukuun markkinoidaan.

Minun mielestäni tekstiin upotetut kumppanuusohjelmien linkit rikkovat tätä lakipykälää vastaan: linkistä ei käy ilmi kaupallinen tarkoitus eikä se, kenen lukuun markkinoidaan.

Tämän artikkelin kirvoittamat kommentit

Inanaa

Hyvin selitetty, affiliate marketing tuli käsitteenä nyt tutuksi. Juuri tällaisesta markkinoinnista puhutaan nyt paljon. Hyvin monesta blogista olen lukenut, kuinka lukijoita suututtaa bloggaajan mainonta. Eri toten, jos blogin etusivu on täynnä mainosbannereita ja bloggaaja ei tunnu pitkään aikaan tekevänkään muuta kuin postauksia firmoista, joiden bannerit sivulta löytyvät.

Näin asioita on hyvä miettiä jos ja kun itse alkaa blogissaan mainostamaan. Kiitos siis tästä tietopaketista. :)

Inanaa
http://whitefresh.blogspot.com

Miru

Pitää hyvin paikkansa. Onkin mukavaa, että itse et piilota linkkiä tekstiin, vaan lisäät aina tuon mainosboxin erikseen. (Esimerkkinä kumppanuusyhteistyö amazonin kanssa; et lisää pelkkää tekstilinkkiä vaan sen "kuvaboksin")

Kiitos mainiosta blogistasi! Aloittelevana menestyjänä tarvitsen paljon vinkkejä, ja hyödyllisimmät olen saanut sinun blogistasi.

Arttu Heikkinen

On lottovoitto syntyä Suomeen, maahan, jota ei (vielä) olla kulutettu puhki nettimainonnalla. Meillä on mahdollisuuksia menestyä ja tehdä paljon fyrkkaa, ilman sen suurempia sijoituksia. Real Efficient Deal on sinua varten, joka haluat tietää enemmän nettibisneksestä.

http://realefficientdeal.blogspot.com

Esitä oma näkökulmasi

Lukijat

 

Copyright 2010.

Blogi käyttää kevyesti tuunattua Modern Clix -teemaa, jonka Introblogger on muokannut Blogspotia varten.