Luet artikkelia:

Passiivinen tulo -- suurten ansioiden salaisuus?

Nettibisneksen tekijät puhuvat usein passiivisesta tulosta keinona suuriin tuloihin. Mistä oikein on kysymys? Vääräleukojen mukaan passiivinen tulo tarkoittaa sitä, että teet työtä 16 tuntia vuorokaudessa voidaksesi tienata niinä kahdeksana tuntina, jolloin nukut. Jos tämä kuullostaa houkuttelevalta, lue lisää!

Passiivisen tulon ajatuksena on rakentaa verkkoon sivustoja, jotka tuottavat rahaa yötäpäivää. Rahantulo ei keskeydy edes nukkuessasi. Parasta on, jos kykenet rakentamaan verkkosivuja, joiden ylläpitoon ei mene aikaa lainkaan, mutta sivustot silti naksuttavat kumppanuusohjelmien kautta myyntituottoja ja mainosnapsautuksia.

Voit kerätä passiivisia tuloja myös blogin avulla. Tällöin joudut tietenkin aktivoimaan itseäsi kirjoittamaan blogijuttuja, ellei täysin sohvaperunalle tämä ansaintamuoto ei kelpaa. Jos blogilla tienaaminen kiinnostaa, suosittelen sinua tilaamaan Bloggaajat.com -sivuston uutiskirjeen. Uutiskirje kertoo, kuinka bloggaat ammattimaisesti ja passiivinen tulo alkaa virrata pankkitilillesi.

Itse en ole onnistunut passivoimaan tulojani kovin suuresti. Muutama sivusto tuottaa toki tasaista tahtia, aina jonkun kympin kuussa. Paradoksaalista kyllä, ne tuottaisivat paremmin kunhan aktivoituisin itse hiukan enemmän. Sivustoille pitäisi tuottaa hiukan lisää sisältöä ja hankkia niille hiukan lisää linkkejä. Tämän jälkeen rahantekokone voisikin olla paremmassa tuloskunnossa.

En kuitenkaan ole itse niin intomielinen passiivisten tulojen perään haikailija. Jos tekisin työtä pelkästään rahan vuoksi, passiivinen tulo olisi varmasti houkuttelevaa. Kuitenkin työ on minulle enemmän kuin pelkkä tapa tienata rahaa -- sen täytyy tuottaa myös mielihyvää. Siksi en jaksa rakentaa erilaisia pikavippisivustoja ja muita viritelmiä pelkästään tienausmielessä.

Tämän artikkelin kirvoittamat kommentit

Anonyymi

Yritän vielä kerran saada lähetettyä kommenttia...Jos perustaa oman blogin tai nettisivun ja saa siitä mainostuloja, niin pitääkö perustaa oma toiminimi?

Mahdollinen tuleva bloggaaja

Anonyymi

Jes! Viimein onnistui kommentin lähetys. Kysyisin myös vielä, että kuinka olet itse toiminut tuon veroasian kanssa? Ja jos joutuu perustamaan oman toiminimen, niin onko mahdollista, että ihmiset voivat saada selville esim.yritystiedoista, että millä sivulla tekee rahaa? Kiitos muuten mielenkiintoisesta blogista :)

Mahdollinen tuleva bloggaaja

Mikko

Ei tarvitse perustaa toiminimeä tai muuta yritystä, mutta verot pitää tietysti maksaa. Tradedoubler ja Google tekevät kyllä sopimuksia yksityishenkilöiden kanssa.

Itse pyöritän bisneksiä toiminimen kautta, eli teen ihan kaiken virallisesti. Käytössä on kaksinkertainen kirjanpito, kuukausittaiset alv-tilitykset ja muut kommervenkit.

Yritysrekisteristä saa esiin ainoastaan firman tiedot -- sinne ei päädy mitään tietoja omistamistasi nettisivuista.

Anonyymi

Kiitos paljon vastauksestasi :) Ne yritysrekisteristä saatavat yrityksen tiedot ovat varmaan ainoastaan sitten yrityksen nimi, käyntiosoite, Y-tunnus, virallinen toimiala ja puhelinnumero ei mitään muuta?

Mahdollinen tuleva bloggaaja

Mikko

Suunnilleen nuo, lisäksi tieto yritysmuodosta (oy, elinkeinon harjoittaja jne) yrityksen kielestä ja mihin rekistereihin yritys on liitetty (alv-rekisteri, kaupparekisteri, ennakkoperintärekisteri, verohallinnon perustiedot).

Katsele www.ytj.fi-tietopalvelusta esimerkkejä.

Oikeastaanhan "toiminimi" on pelkästään se nimi. Toimit yksityisenä ammatinharjoittajana (siis Niina Nörttinä), ja jos haluat firmalle rekisteröidyn toiminimen (esimerkiksi Rahasampo) maksat siitä 75 euroa.

Mutta ilman nimeä voit toimia ihan yhtä hyvin -- nimellä on väliä lähinnä silloin, jos haluat myydä palveluita kuluttajille tai yrittäjille ja sen vuoksi rakentaa omaa brändiä.

Anonyymi

Tuli vielä mieleen, että onko tuo kaksinkertainen kirjanpito kuinka hankalaa? Teetkö sen itse vai tekeekö sen joku kirjanpitäjä? Jos teet itse, niin oletko käynyt jonkun kurssin sitä varten?

Tuli myös mieleen, että oletko panostanut koneen tietoturvaan normaalia enemmän vai onko kaikki niinkuin ennen bloggaamisen aloittamistakin? Perusvirustorjunnat jne? Jännittää vähän nää tietoturva-asiat. Esim.joskus oli Yahoon sivulla ylimääräinen välilehti kun menin sinne ja sen osoite oli muotoa http://www.m.yahoo.com tai jotain vastaavaa, vaikka F-Secure ei varoittanut mistään.

Mahdollinen tuleva bloggaaja

Mikko

Kyllähän siinä omat kommervenkkinsa on, mutta kauppakorkeakoulussa kirjanpito tulee tutuksi. Ihantola - Leppänen - Kuhanen - Sivonen, Yrityksen kirjanpito kertoo enemmän kuin tarpeeksi, mutta asiaa voi olla vaikea omaksua ilman jotain kurssia.

Mulla on tietoturva ollut iät ja ajat extreme-tasolla. Rautapalomuuri, softapalomuuri ja paranoid-tasolle säädetty Linux käytössä. Sinällään oman koneen turvallisuudelle bloggaaminen ei aiheuta mitään erityisiä vaatimuksia -- blogihan pyörii jossain muualla kuin omalla koneellasi. Tärkeintä on huolehtia kunnollisesta salasanasta.

Anonyymi

Ok. Tuota noin, jos perustaa kotisivut vaikka kotisivukoneen kautta, niin pyörivätkö kyseiset sivut silloin omalla koneella?

Mahdollinen tuleva bloggaaja

Mikko

Eivät pyöri -- ne pyörivät palveluntarjoajan palvelimella, siis esimerkiksi Kotisivukoneen koneella.

Kaisa Reetta

Nyt tämmöinen ihan tyhmä heitto tähän väliin.. Kun surffailen netissä, joudun useinkin miettimään, mikä on selailemieni blogikirjoitusten ensisijainen agenda: Sisällön tuottaminen vai unelma nopeasta rikastumisesta jopa tekemättä mitään. Netti on täynnä tyhjyyttään kolisevia blogeja, joiden päivitysten tarkoituksena on kerta kerran jälkeen vain ja ainoastaan tuoda esiin 'kumppanin' logo ja napikka, mitä painaa ;). Törmään näihin blogeihin yhä useammin ja useammin.
Jossain vaiheessa ihmiset tulevat kaipaamaan myös Sisältöä.

Sinun sivuiltasi sitä sisältöä muuten löytyi, by the way.

FinnBlogger

Oli hienoa lukea blogiasi, koska olen ryhtynyt samaan hommaan eli löytämään rahan hankkimisen mahdollisuuksia netistä.

Etsin parasta aikaa blogista tulevien tulojen verotukseen liittyviä tietoja netistä. Keskustelusta sain muutamia vinkkejä. Kiitos niistä.

Seurailen sinua nyt blogilistan kautta. Toivottavasti jaksat päivittää blogiasi usein.

Joonas Toivonen

"Teet työtä 16 tuntia vuorokaudessa voidaksesi tienata niinä kahdeksana tuntina, jolloin nukut." - Tästä olen eri mieltä.

Totuushan tässä on, että teet töitä yhteensä sen 8 tuntia ja tienaat niillä seuraavat 6kk - 5 vuotta ainakin sen 100€ / kk tasaisen tappavaa tahtia... Kun tuplaat työmäärän kolmin- tai nelinkertaistat tuotot jne jne. Kyse on siitä, että valitsee oikean nichen ja tekee "oikeita" asioita jokusen hetken. Tietysti panostamalla ja kun tekee oikeasti OIKEITA asioita OIKEAAN aikaan, voi tehdä tuhansia euroja kuussa suhteellisen vaivattomasti. En ole itse tässä mikään "ammattilainen" vaikka hyvän peruselannon teenkin opiskelun ohella toiminimelläni.

Kati: Tuo on ikävä totuus nykyaikana, sivustoja tuotetaan vain ja ainoastaan tulontuottamistarkoituksessa eikä ihan vain kirjoittamisen ilosta & tiedon jakamisen nautinnosta. Sisällön merkitys on kuitenkin tässä pikkuhiljaa ollut nousussa ja tullee tulevaisuudessa merkitsemään yhä enemmän...

Esitä oma näkökulmasi

Lukijat

 

Copyright 2010.

Blogi käyttää kevyesti tuunattua Modern Clix -teemaa, jonka Introblogger on muokannut Blogspotia varten.