Luet artikkelia:

Blogspot-blogin ei tarvitse olla tylsän näköinen

Blogger eli Blogspot on sekä Suomessa että maailmalla kenties suosituin blogialusta. Useimmat bloggaajat käyttävät kuitenkin bloginsa teemana jotain Bloggerin hallintapaneelin ulkoasu-valikosta löytyvää teemaa. Bloggerin teemavalikoima on melko suppea, ja oletusvalikoiman teemat ovat aika tylsiä. Onneksi netistä löytyy paljon ilmaisia teemoja, joilla blogin ulkonäköä voi piristää.

Blogin teeman vaihtaminen on periaatteessa varsin yksinkertaista. Lataat netistä haluamasi teeman tietokoneen kovalevylle. Sen jälkeen lataat sen Bloggeriin Ulkoasu-valikon avulla (Muokkaa HTML-koodia -> Selaa ja Lataa).

Mikäli teema on kunnolla rakennettu, pitäisi tämän sujua ongelmitta. Joidenkin monimutkaisempien teemojen kohdalla on syytä lukea latauspaketin mukana tuleva asennusohje. Asennusohjeita voi löytyä myös teeman kotisivulta. Esimerkiksi erilaisten valikoiden rakentaminen blogiin voi vaatia teeman HTML-koodin muokkaamista käsin. Tällöin merkintäkielen perusteiden ymmärtäminen helpottaa tarvittavien muokkausten tekemistä.

Uusia teemoja löytyy esimerkiksi seuraavilta sivuilta:
- Blogger Magz
- 120 Best Free Blogger Templates Around
- Free Blogger Templates
- 15 Best Free Premium Blogger Templates in 2009
- 70 Fresh and Modern Blogger Templates

Pienellä googlailulla löydät varmasti vielä paljon lisää blogiteemoja.

Käyttämällä jotakin oletusvalikoiman ulkopuolista teemaa saat blogistasi entistä yksilöllisemmän. Näin blogi erottuu tuhansien suomalaisten Blogspot-blogien joukosta entistä varmemmin. Massasta erottuminen puolestaan auttaa rakentamaan blogille vakituista lukijakuntaa. Siksi sinunkin kannattaa luopua Bloggerin vakioteemoista!

Tämän artikkelin kirvoittamat kommentit

Tuomo

Kiitoksia virkistävästä vinkkilistasta. Ehdotuksista löytyi monta mukavaa teemaa ja nyt alkaa blogin aiheen mietintä...

Mikko

Kirjoita työstäsi, niin voit löytää lisää asiakkaita :-)

Tuomo

Työteema olisi hyvä, mutta kiinnostus puhua henkilönä kiinnostaa enemmän. Yrityksen nimissä kun ei kaikkea kuitenkaan voi julkaista. Tein siis henkiolökohtaisen blogin, joka esittelee niin hyvää kuin huonoakin mainostaa.

http://mainoksenuhri.blogspot.com/

Mikko

Kiva teema. Nuo espanjankieliset tekstit voi varmasti muokata html-koodia käsin puukottamalla.

Tuomo

Hah haa...kesä vei voiton, Muokataan joskus sit heikomman sään aikana...

Tarkkailija K

Miten tuo tällaisen ei-virallisen teeman vaihto käytännössä onnistuu noin lennosta. Miten käy linkkien, widgettien, kuvien ja upotettujen videoiden ?

Tarviiko paljon säätämistä ?

Kun en oikein usko enää noihin plug-and-play- tarinoihin, mutta aloitusteemani on kyllä todella ankea ja vaihtaa pitäisi.

Ja tämä siis sillä oletuksella, tai tiedolla, että html saati muu kieli ei ole hallussa.

Erittäin asiallinen blogi sinulla muuten.

Mikko

Teeman vaihtaminen onnistuu kohtuullisen hyvin. Kuvien ja videoiden kanssa en ole havainnut mitään ongelmia. Teemaa vaihdettaessa Blogger kysyy, säilytetäänkö widgetit.

Ennen uusien teemojen noutoa netistä kannattaa kuitenkin tutustua Bloggerin uusiin teemoihin ja teematyökaluun. Sen saat käyttöösi kirjautumalla Bloggerin testiversioon.

Nuori kirjailija

Voiko joku kertoa tarkat ohjeet suomeksi miten alusta asennetaan?

Mikko

Hei Nuori kirjailija!

Tällä hetkellä en enää käyttäisi näitä vanhoja, netistä ladattavia teemoja. Blogspotin uusi ulkoasun muokkaustyökalu on aika monipuolinen, ja sillä saat varmasti muokattua blogin mieleiseksesi.

Esitä oma näkökulmasi

Lukijat

 

Copyright 2010.

Blogi käyttää kevyesti tuunattua Modern Clix -teemaa, jonka Introblogger on muokannut Blogspotia varten.