Luet artikkelia:

Missä viipyvät äijäblogit?

Kävin eilen tutustumassa Akateemisen kirjakaupan lehtiosastoon saadakseni ideoita uusia blogeja varten. Tavallisesti käyn lehtiosastolla läpi vain ne hyllyt, joissa on minua kiinnostavia lehtiä. Tällä kertaa tutustuin muihin hyllyihin.

Kirjakaupassa oli vähintään kymmeniä erikielisiä autolehtiä. Näiden vieressä oli vielä koko joukko moottoripyörälehtiä. Selvästi Suomesta löytyy runsain määrin aihepiiristä kiinnostuneita lukijoita, jotka ovat valmiita maksamaan lehdistä - epäilemättä myös autoista, moottoripyöristä ja näiden osista.

Autoista olisi helppo kirjoittaa blogi, johon riittäisi jatkuvasti uutta jutunjuurta. Uusia automalleja tulee markkinoille tiheään. Lisäksi kuka tahansa voi käydä pyytämässä autoa testiajettavaksi, joten autoa ei tarvitsisi edes ostaa itselleen saadakseen omia kokemuksia uutuusmallista. Lisää ideoita voi napata esimerkiksi Automoblogista, intialaisesta Carazoo-blogista tai MoreThanUsedCars.com-blogista.

Blogilistalta ei löydy juuri lainkaan näitä aihepiirejä käsitteleviä blogeja. Ilmeisesti käsityö- ja muotiblogien myötä suosituksi tullut bloggaaminen käsitetään niin feminiiniseksi harrastukseksi, ettei tosimies ryhdy blogeja kirjoittamaan.

Kaikki viittaa siihen, että auto- tai moottoripyöräblogi voisi menestyä hyvin. Aihepiiri kiinnostaa maksukykyisiä lukijoita sekä mainostajia. Ja mikä parasta: kilpailu alalla on olematonta.

Tämän artikkelin kirvoittamat kommentit

Ei oo totta

Oi-joi, loistava idea! Tuossa olisi aivan varmasti bisnessaumaa.

Mikko

Niinpä. Valitettavasti itse en tiedä autoista yhtään mitään - minulla ei ole edes ajokorttia :-)

Anonyymi

Loistoidea! Kunpa joku mies (tai nainen, kuitenkin mielellään ajokortillinen henkilö), osuisi tänne lukemaan vinkkisi ja ottaisi siitä vaarin! :)

Mikko

Kiitos kehuista! Tätä vinkkiä saa mielellään levittää eteenpäin muissa blogeissa, toivottavasti tänne linkittäen ;-)

Ei oo totta
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Ei oo totta

Kirjoitinpas äsken epäselvästi: piti oikein poistaa oma söherrys.

Piti siis sanoa, että mieleni tekee itse napata tuo aihe, mutta aika ei millään riitä. Noihin koeajoihin pitää käyttää aikaa paljon enemmän kuin itse kirjoittamiseen.

Autot olisivat erittäin potentiaalinen aihe AdSense-tuloille, mutta kestää aikansa, ennen kuin lukijakuntaa saa kartutettua tarpeeksi.

Kiinnostavaa on, että kannattaako naisen ryhtyä pitämään autoblogia. Joillekin lukijoille se voi olla uskottavuusongelma, toisille taas ehkä pikemminkin mielenkiintoa lisäävä tekijä.

Ehkä Loippari-blogin Janne voisi kiinnostua. Hänkin on autoihmisiä.

Anonyymi

Hyvä autoihin keskittyvä laajahko suomenkielinen sivusto varmaankin pärjäisi melko hyvin ja voisi tuottaa ainakin muutamia satasia/kk. Tässä sinun postauksessasi viitataan kilpailuun, ja voin sanoa kokemuksesta että suomenkielellä julkaistaessa mistään kilpailusta on ihan turha puhua verrattuna esim. englanninkielisiin saman aiheen sivustoihin (siis edes suhteellisesti).

Hyviä nichejä suomenkielellä julkaistavaksi on paljon, pistetään tähän vaikka vinkkinä aihe raskaus. Naisen raskaushan on loistava aihe: ajaton asia ja paljon johdannaisia. Johdannaiset = asiat liittyvät ko. aiheeseen. Aiheeseen liittyviä hakuja paljon ja kilpailua "jonkin verran", joiden ohi pääsee kyllä hakutuloksissa ajan myötä aika helposti jos kaiken tekee oikein.

Mikko

Anonyymi: tuohon kun vielä yhdistäisi keskustelupalstan, niin saataisiin vauvakuumeilevat, raskaana olevat ja pikkulasten äidit tulemaan sivustolle takaisin joka päivä.

a.h

http://aijablogi.blogspot.com

Terve kaiklle. Olen aloittanut tuollaisen blogin teon jossa on mielenkiintoista tietoa autoista ja moottoripyöristä ja muusta teknikasta. Sivulle tulee lisätietoa kunhan ehdin niitä kirjoittelemaan. Varmasti on mielenkiintoista kunhan saan hieman laajemmaksi. Siellä on vähän eri osa-alueista koneisiin liittyvää. Itselläni on ollut moottoripyöriä sekä autoja paljon :) joten asiasta tiedän kyllä
Adsensea en ole vielä saanut käyttöön kokonaan.

Saa tulla kommentoimaan ym. Olen juuri kirjoittamassa sinne juttua moottoripyöristä :)

Mikko

No sepä oli nopeaa toimintaa :-)

a.h

Noh, tämmöinen idea ollut jonkun aikaa mielessä :) Onkos mitään neuvoja miten voisin kirjoittaa paremmin? Kokemusta siitä ei hirveästi ole. Saa myös toivoa jotain aihetta tekniikasta mistä haluaa tietää tai jotain sinne päin :) Mutta kommentoikaa ihmeessä omaan blogiini, muutenhan tämä menee mainostamiseksi

Mikko

Koskaan ei ole liian myöhäistä ryhtyä kirjoittamaan -- uusi harrastus voi osoittautua vaikka kuinka hauskaksi!

Kappaleita kannattaa jakaa lyhyemmiksi ja kaksi enteriä aina väliin. Helpottaa lukemista.

Tutustu myös Kirjoittajan ABC -oppaaseen.

Esitä oma näkökulmasi

Lukijat

 

Copyright 2010.

Blogi käyttää kevyesti tuunattua Modern Clix -teemaa, jonka Introblogger on muokannut Blogspotia varten.