Luet artikkelia:

Lehtikioskille ideavarkaisiin

Oletetaanpa, että aikoisin perustaa uuden blogin, eikä minulla vielä olisi ideaa blogin aihepiiristä. Tarkoituksenani olisi kuitenkin saada blogi tuottamaan rahaa. Todennäköisesti muutama aihepiiri kannattaa heti rajata harkintojen ulkopuolelle: nettibisnes, avoimen lähdekoodin ohjelmistot ja oma elämäni. Nämä eivät kiinnosta mainostajia eivätkä lukijoita, minkä vuoksi blogin lukijakunta jäisi väistämättä pieneksi ja mainostulot vähäisiksi.

Tuottava blogi tarvitsee kolme asiaa: lukijoita, mainoksia ja mainosnapsautuksia. Nämä kolme edellytystä toteutuvat, kun blogin aihepiiri kiinnostaa sekä lukijoita että mainostajia. Lisäksi lukijoiden pitää olla kiinnostuneita ostamaan aihetta sivuavia tuotteita. Jos lukijat eivät aktiivisesti etsi tietoa myytävistä tuotteista, eivät he juuri napsauttele mainoksiakaan.

Samoja edellytyksiä - lukijoita, mainostajia ja maksavia asiakkaita - tarvitaan myös painettujen lehtien julkaisemiseksi. Siksi suuren lehtikioskin tai kirjakaupan lehtiosaston valikoimiin tutustuminen voi nostaa esiin monia hyviä ajatuksia uuden blogin teemaksi.

Useimmat lehtikioskit ovat täynnä muotia ja kauneutta käsitteleviä lehtiä. Myös Suomen blogimaailma on täynnä tätä aihepiiriä käsitteleviä blogeja, jotka ovatkin onnistuneet keräämään täkäläisen mittakaavan mukaan huimia lukijakuntia. Voi olla, että muotiblogien markkinoille ei enää tarvita uusia yrittäjiä. Siksi siirryn seuraavalle osastolle.

Matkailu voisi olla hyvä aihepiiri tuottoisalle blogille. Valitettavasti omakohtaisten kokemusten kerääminen tulisi kalliiksi, jos haluaisin esitellä eksoottisia matkakohteita. Tarjoan tässä kuitenkin yhden idean vapaasti varastettavaksi: englanninkielinen blogi Lapin matkailusta voisi kerätä mukavasti lukijoita, jotka ovat kiinnostuneet vaeltamisesta, hiihtämisestä tai vaikkapa vain Joulupukista.

Varsinkin miehet lukevat paljon tekniikkaa käsitteleviä aikakauslehtiä. Blogirintamalla aihetta sivutaan lähinnä eräissä gadget-blogeissa. Riittäisikö auto- tai moottoripyöräblogeille lukijoita Suomessa? Blogi voisi sisältää uutisten lisäksi testejä, tuunausta ja viritysvihjeitä.

Lehtikioskeista löydät varmasti monia muitakin ideoita, joita voi lähteä jalostamaan blogiksi tai nettisivustoksi. Taidanpa minäkin käydä huomenna R-kioskilla...

Tämän artikkelin kirvoittamat kommentit

Esitä oma näkökulmasi

Lukijat

 

Copyright 2010.

Blogi käyttää kevyesti tuunattua Modern Clix -teemaa, jonka Introblogger on muokannut Blogspotia varten.