Luet artikkelia:

Blogi työnäytteenä - bloggaajasta toimittajaksi?

Taannoin laskeskelin 10000 päivittäisen lukijan riittävän yhden bloggaajan elättämiseksi. Tällöin tekstin muuttaminen rahaksi tapahtuu mainosten avulla; 10000 päivittäistä kävijää voi hyvinkin tuottaa pelkillä Google-mainoksilla muutamia kymmeniä euroja päivässä. Muut mahdolliset mainoslähteet tuottavat päälle vielä lisätuloja.

Bloggaamiseen voi suhtautua myös työnäytteenä: sujuvasanainen bloggaaja voi onnistua myymään juttujaan printtimediaan. Toinen vaihtoehto on koko oman blogin myyminen kaupalliselle kustantajalle, kuten Paras aika vuodesta -blogille tapahtui. Kaikilta bloggaajilta siirtyminen ammattikirjoittajaksi ei kuitenkaan onnistu. Ammatikseen kirjoittavan olisi nimittäin hallittava viihdyttävän jutustelun lisäksi suomen kielioppi; pilkkusäännötkin olisi hyvä muistaa.

En ole lainkaan varma siitä, kannattaako ryhtyä bloggaamaan suomeksi, mikäli tavoitteena on itsensä elättäminen blogin tuottamilla mainostuloilla. Keneltä tahansa ei nimittäin onnistu 10000-20000 päivittäisen lukijan haaliminen, vaikka olisikin sujuva kirjoittaja. Aihepiirin pitäisi kiinnostaa suuria lukijakuntia ja bloggaajan henkilön tulisi olla nuorta lukijakuntaa kiinnostava, mielellään kaunis, rohkea ja muodikas kaupunkilainen.

Esimerkiksi omat kiinnostuksen kohteeni tuskin kiinnostavat suuria lukijakuntia, ja siksi blogini eivät varmasti koskaan tule tuottamaan merkittäviä rahasummia. Jos ei muuta, kirjoittaminen pakottaa ainakin perehtymään uusiin aihepiireihin ja selkiyttämään omia ajatuksia.

On kuitenkin mahdollista, että blogeistani syntyy joskus jotakin työnäytteeksi kelpaavaa - kenties talouselämää tuntevalle kirjoittajalle löytyy jostakin vielä töitä. Sitä odotellessa siirryn jälleen kerran tenttikirjojen pariin.

Tämän artikkelin kirvoittamat kommentit

Esitä oma näkökulmasi

Lukijat

 

Copyright 2010.

Blogi käyttää kevyesti tuunattua Modern Clix -teemaa, jonka Introblogger on muokannut Blogspotia varten.