Luet artikkelia:

Blogivihjeitä kunnianhimoisille bloggaajille

Jos haluat ainoastaan ansaita rahaa helposti, ei blogin kirjoittaminen varmaankaan ole paras vaihtoehto. Päinvastoin, bloggaaminen on varsin työläs ja epävarma tapa ansaita elantonsa. Suomessa ei ilmeisesti kukaan ole vielä kyennyt elättämään itseään puhtaasti blogia pitämällä.

Pieniin sivutuloihin toki monikin pääsee myös Suomessa. Itsekin ansaitsen pikkurahaa näitä muutamia sivujani kirjoittamalla. Täytyy kyllä myöntää, että tämä Rahasta-blogi ei ole mikään rahasampo. Kolikot kertyvät pikemminkin aivan muista blogeista, joita kenties esittelen joskus tuonnempana. Työn alla on kokeilumielessä uusia aluevaltauksia blogialalla. Toivottavasti joku niistä saa ilmaa siipiensä alle!

Jos näistä varoituksen sanoista huolimatta haluat yrittää pikkurahan ansaitsemista bloggaamalla, kannattaa perehtyä alan tunnetuimpien nimien blogeihin. Rahasta ei tietenkään ole ainoa alan yrittäjä, vaan maailmalla on paljon parempia, kokeneempia, menestyneempiä ja tunnetumpia tiedonlähteitä. Mutta kukaan maailmantähdistä ei tunne Suomen blogitilannetta - toisin kuin minä.

Aina kannattaa kuitenkin ottaa oppia maailman parhailta opettajilta, mikäli vain mahdollista. Onneksi monet menestyneet bloggaajat antavat verkossa ohjeita tulokkaille. Suurin osa antaa neuvojaan ilmaiseksi, osa tarjoaa maksullista apua. Itse en ole maksulliseen apuun koskaan turvautunut, enkä aiokaan. Suosittelen lukijoillenikin vain ilmaisissa neuvoissa pysyttelemistä.

Niitä löytyy erityisesti seuraavia blogeja seuraamalla:

ProBlogger eli Darren Rowse on ilmeisesti maailman menestynein bloggaaja. Hänen ProBloggerinsa on täynnä kullanarvoisia ohjeita kaikille, jotka haluavat kehittyä blogin kirjoittamisessa ja tuotteistamisessa. Jos luet englantia, lue Darren Rowsea. Se kannattaa!

DoshDosh ei ole viime aikoina päivittynyt kovin ahkeraan. Silti vanhemmissakin jutuissa on paljon opiskeltavaa aloitteleville blogin pitäjille ja sellaisille, jotka haluavat saada blogilleen lisää lukijoita. Suosittelen lämpimästi!

Kolmas suosittelemani blogi on AdSense-mainosohjelman virallinen Inside AdSense -blogi. Lähes kaikki blogin avulla ansaitsevista kirjoittajista saa ainakin osan tuloistaan AdSense-mainosten avulla. Siksi tämän blogin seuraaminen on ehdottoman hyödyllistä.

Nämä kolme blogia sisältävät paljon tietoa. Itse huomaan palaavani niiden pariin yhä uudestaan ja uudestaan. Ja joka kerralla opin jotakin uutta.

Tämän artikkelin kirvoittamat kommentit

Esitä oma näkökulmasi

Lukijat

 

Copyright 2010.

Blogi käyttää kevyesti tuunattua Modern Clix -teemaa, jonka Introblogger on muokannut Blogspotia varten.