Luet artikkelia:

Haluatko mainostuloja suositun blogisi avulla?

Mainokset blogissa herättävät tunteita. Toisten mielestä blogien tulisi olla epäkaupallisia, päiväkirjanomaisia viestinnän muotoja. Toiset puolestaan katsovat, että blogi voi olla myös keino ansaita rahaa.

Jos blogi on ollut jo pitkään verkossa, voi palaute mainosten lisäämisestä sivuille olla kovaa. Osa lukijoista saattaa ilmoittaa, että ei aio enää lukea blogia. Tähän on syytä varautua. Jos blogin sisältö on tarpeeksi kiinnostavaa, ei pelko lukijoiden pysyvästä menettämisestä ole kuitenkaan kovin suuri. Tälläkin blogilla on lukijoita, vaikka alusta alkaen juttujen vieressä on ollut mainoksia.

Toiset lukijat saattavat epäillä blogin pitäjän riippumattomuutta, jos sivuilla on mainoksia. Tältä kannalta AdSense-mainokset ovat hyviä, sillä blogin kirjoittaja ei voi suoraan vaikuttaa siihen, mitkä yritykset sivulla mainostavat. Google huolehtii asiasta valitsemalla mainoksia, jotka sopivat sivun sisältöön.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sivulla esiintyvät yksittäiset sanat ja sanojen yhdistelmät (vaikkapa tuotemerkit) tuovat tietyntyyppisiä mainoksia ruudulle. Jos sivulle ilmaantuu toistuvasti ei-toivottuja mainoksia, niille voi asettaa estolistan. Estolistan avulla voit kieltää haluamillesi sivuille linkittävien mainosten näyttämisen.

Mainosten laittaminen blogiin ei ole vaikeaa. Monet suomalaisbloggaajat käyttävät bloggausalustanaan Googlen omistamaa Blogspot-alustaa, joka tukee AdSense-mainosten lisäämistä sivupohjaan muutamalla hiiren napsautuksella. Mainosten lisääminen ei siis vaadi minkäänlaista teknistä osaamista.

Ennen mainoskoodin saamista bloggaajan on kuitenkin rekisteröidyttävä AdSense-ohjelman jäseneksi. Rekisteröityminen onnistuu netissä, mutta hyväksymisen saamiseen voi mennä pari päivää aikaa.

Aivan kaikenlaisille sivuille AdSense-mainoksia ei kuitenkaan saa lisätä. On ehdottoman tärkeää, että luet AdSense-ohjelmasäännöt, joissa kerrotaan minkälaisille sivuille mainoksia ei saa lisätä. Jos et noudata sääntöjä, et saa mainosten näyttämisestä myöskään rahaa.

Kiellettyjen aiheiden lista on pitkä. Blogi ei saa sisältää aikuisviihdettä, esitellä uhkapelejä tai kasinoita, yllyttää rotuvihaan, mainostaa aseita tai alkoholia eikä esimerkiksi levittää kouluesitelmiä. Lukijoita ei myöskään saa kannustaa napsauttamaan mainoksia.

Useimmille bloggaajille nämä ehdot eivät aiheuta minkäänlaisia ongelmia. AdSense-mainoksia kannattaa ainakin kokeilla, mikäli haluat saada pieniä sivutuloja blogillasi.

Tämän artikkelin kirvoittamat kommentit

salonkijuoruja

Törmäsin blogiisi Mari Koon blogin kautta. Kiinnostavia postauksia! Tulen toiste lukemaan lisää, nyt yhdellä kertaa en jaksanut ihan kaikkea lukea :)

Mikko

Tervetuloa!

Ei oo totta

Kiitos hyvästä blogista! Päädyin tänne Jari Parantaisen blogin (http://pollitasta.fi) kautta.

Aloittelevana bloggaajana olen paininut sen kanssa, pitäisikö ryhtyä käyttämään AdSenseä. Nykylukijoitani on vielä sen verran vähän, että muutos ei olisi suuri, eikä se varmastikaan aiheuttaisi paheksuntaa.

Blogini kasvuluvut ovat kuitenkin sen verran lupaavat, että asia pitäisi ratkaista piakkoin, ennen kuin vakiolukijoita on liikaa. (Tai ehkä olen vain optimistinen, ja tässä onkin aikaa vatvoa päätöstään vaikka kolme vuotta.)

Ongelma on siis pääni sisällä. Pelkään, että sivujeni päiväkirjamaisuus tai kolumnimaisuus kärsii mainoksista. Suositteletko itse AdSensen käyttöä? Oletko ollut tyytyväinen rahalliseen korvaukseen, vai onko riski, että lukijat siirtyvät blogista mainostajien sivuille?

Kiitos vastauksestasi jo etukäteen. Voit toki lähettää minulle sähköpostia, jos AdSenseä ei voi kommentoida julkisesti. :)

Janne

Itse lisäsin blogiini adsense mainokset ja seurailin statistiikkaa kuin hai laivaa. Kohta kirjoitin useampaakin blogia ja 3 kuukaudessa tulot nousi 500 euron kuukausitasolle. Sitten googlelta tulee viesti, että tilini on poistettu kun sen on todettu olevan uhka mainostajille. Kaksi kertaa koitin valittaa lomakkeella, tuloksetta. Ei mitään selitystä miksi tilit suljettiin, mutta lomakkeesta sain sen kuvan että joku on tahallaan klikkaillut liikaa mainoksia.

Itse en suosittelisi adsenseä kenellekään. Itselläni oli tuhannen dollaria sisällä, jotka meni sen siliän tien tilin mukana.

Mikko

Kiitos kommenteista!

@Ei oo totta: ei näillä tuloilla leveilemään pääse, mutta jotain pientä ropisee kuitenkin. Mieluummin kuitenkin otan nämä kolikot, kuin kirjoittelisin ilman mitään tuloja. Eli sikäli suosittelen.

Mun mielestäni on vain hyvä, jos lukijat siirtyvät mainostajien sivulle. Siitähän ne rahat minulle tulevat. Mutta toivottavasti lukijat myös palaavat takaisin!

@Janne: Shit happens! Kurja juttu. Itse annan rahojen tulla sitä mukaa Suomeen tililleni, kuin niitä kertyy. Suosittelisitko jotain parempaa mainosohjelmaa AdSensen tilalle?

Esitä oma näkökulmasi

Lukijat

 

Copyright 2010.

Blogi käyttää kevyesti tuunattua Modern Clix -teemaa, jonka Introblogger on muokannut Blogspotia varten.