Luet artikkelia:

Blogi omaan osoitteeseen

Jokaisen bloginpitäjän täytyy ennen bloggaamisen aloittamista päättää, missä ja miten blogia julkaistaan.

Blogin julkaisemiseen voi käyttää ilmaista blogialustaa, joista itse suosin Googlen omistamaa Blogspotia. Koska Blogspot eli Blogger ei rajoita mainosten sijoittamista blogiin, on se hyvä valinta tuottamaan tarkoitetulle blogille. Osa ilmaisista vaihtoehdoista estää mainosten sijoittamisen blogiin, osa blogipalveluista taas sijoittaa omia AdSense-mainoksia blogin reunoille. Tämä vähentää bloggaajan käytettävissä olevia mainospaikkoja.

Kunnianhimoisen bloggaajan kannattaa kuitenkin harkita oman www-osoitteen hankkimista heti aluksi. Itse hankin erästä blogiani varten .com-loppuisen verkko-osoitteen ja huoneen webbihotellista alle viidelläkymmenellä eurolla kolmeksi vuodeksi.

Webbihotellin lisäksi tarvitset ohjelmiston, joka pyörittää blogia. Ilmainen Wordpress on erittäin suositeltava valinta. Siihen on tehty suuri määrä erilaisia lisäosia, jotka helpottavat blogin pitämistä. Lisäksi Wordpressiin on saatavilla valtava valikoima toinen toistaan näyttävämpiä blogipohjia, joiden avulla saat blogin ulkoasusta mieleenpainuvan. Osa näistä pohjista on suunniteltu AdSense-mainosten optimaalista tuottoa silmälläpitäen.

Perusbloggaajan kannalta ongelmaksi muodostuu kuitenkin se, että useassa tapauksessa bloggaajan itsensä on suomennettava käytettävä blogipohja. Wordpressiin on toki tarjolla joitakin suomenkielisiä blogipohjia, mutta aina ei suomennostöihin ryhtymiseltä voi välttyä.

Myös muuten oman verkko-osoitteen ja Wordpressin käyttäminen edellyttää hiukan suurempia teknisiä taitoja kuin esimerkiksi Bloggerin käyttäminen. Vaikka perhepiiristäsi löytyisikin nörtti tukihenkilöksi, kannattaa heti aluksi hankkia ainakin yksi Wordpressin saloihin opastava kirja.

Omasta verkko-osoitteesta on monia hyötyjä. Voit esimerkiksi käyttää osoitetta, joka on helpompi muistaa, kuin blogspot.com- tai vuodatus.net-osoite. Helppo muistettavuus tuo lisää lukijoita, sillä lukijoiden ei tarvitse käyttää kirjanmerkkejä tai blogilistaa sivuston löytämiseksi. Lukijat taas tuovat lisää tuloja!

Webbihotelleihin kuuluu myös yksi tai useampia sähköpostiosoitteita. Voit siis käyttää blogissa omaa sähköpostia, jonka loppuosa on sama kuin blogisi verkko-osoitteessa. Tämä helpottaa kirjeenvaihtoa lukijoiden tai mahdollisten sponsoreiden kanssa. Oman blogin osoitteeseen ohjattu sähköposti nimittäin antaa vakuuttavamman vaikutelman kuin esimerkiksi tämän blogin yhteydessä käyttämäni anonyymi hotmail-osoite.

Oletko harkinnut oman verkko-osoitteen hankkimista blogillesi? Vai pysytkö mieluummin ilmaispalveluiden käyttäjänä?

Tämän artikkelin kirvoittamat kommentit

Esitä oma näkökulmasi

Lukijat

 

Copyright 2010.

Blogi käyttää kevyesti tuunattua Modern Clix -teemaa, jonka Introblogger on muokannut Blogspotia varten.