Luet artikkelia:

AdSense-mainosten näytön estäminen

AdSense-mainokset tarjoavat mahdollisuuden kilpailevien sivustojen mainosten estämiseen. Alkuperäinen tarkoitus suodatukselle on siis se, että suodatuksen avulla voit estää samanaiheisten sivustojen mainostamisen omalla sivullasi. Näin sivusi lukijat eivät eksy kilpailevien sivujen asiakkaiksi.

Suodatusta voi käyttää yhtä hyvin minkä tahansa mainoksen näytön estämiseksi. Suodatus perustuu www-osoitteeseen, eli suodatuslistalle annetaan luettelo niistä osoitteista, jonne johtavia mainoksia ei halua sivulla näytettäväksi. Järjestelmä on rakennettu erittäin helppokäyttöiseksi, eikä bloggaajalta edellytetä minkäänlaista teknistä osaamista tai asiantuntemusta.

Kokonaan toinen juttu on, missä määrin mainoksia kannattaa suodattaa. Jos blogilla on tarkoitus tehdä rahaa, voi mainosten estäminen vähentää mainosklikkauksia.

Googlehan pitää itse huolen siitä, että hyvien tapojen vastaisia mainoksia ei sivuille eksy. Muutenkin AdSense pyrkii näyttämään mahdollisimman hyvin sivuston aihepiiriä koskevia mainoksia, mikä on sekä sivun ylläpitäjän (julkaisijan) että mainostajan etujen mukaista.

Itse en ole juurikaan suodatusta käyttänyt. Olen ajatellut, että minulle on ihan sama, mitä mainoksia tämänkin sivun reunalla näytetään, kunhan lukijat napsauttelevat mainoksia. Näyttää kuitenkin siltä, että viime aikoina sivuillani on näytetty liikaa mainoksia, jotka eivät ole tuottaneet napsautuksia. Nämä ovat usein kaiken lisäksi koko pystybannerin suuruisia kuvamainoksia, jotka vievät tilaa muutamalta pieneltä tekstimainokselta. Siksi pistinkin erään älykkyystestejä mainostavan sivuston estolistalle.

Todennäköisesti sivusto olisi päätynyt suodatettavaksi muutenkin, sillä en erityisemmin arvosta noita puhelinmaksuihin perustuvia huijauspalveluita. Ansaitkoon muut omantuntonsa mukaan millä tahansa liikeidealla sitten haluavatkin, mutta minun sivuillani ei kaikkea tarvitse mainostaa!

Olisi kiinnostava lukea lukijoideni AdSense-kokemuksista. Oletko joutunut laittamaan estosuodatuksia mainoksiin? Oletko ansainnut mainoksilla rahaa?

Tämän artikkelin kirvoittamat kommentit

Esitä oma näkökulmasi

Lukijat

 

Copyright 2010.

Blogi käyttää kevyesti tuunattua Modern Clix -teemaa, jonka Introblogger on muokannut Blogspotia varten.