Luet artikkelia:

Kuinka saan AdSense-mainosrahat Suomeen?

Kenties sinäkin pohdit jo AdSense-mainosten ottamista mukaan omaan blogiisi. Ehkä ihmettelet vielä, kuinka pääset oikein käsiksi pieniin tai suurempiin mainostuloihisi. Amerikkalaisen yrityksen tilillä oleva virtuaaliraha on tietenkin mukavaa, mutta pienetkin ansiot lämmittävät enemmän omalla pankkitilillä.

Mainostulojen saamisessa Suomeen ei ole mitään vaikeuksia, sillä kaikki tapahtuu yksinkertaisesti pankkisiirtona. Tarvitset ainoastaan tavallisen suomalaisen pankkitilin - shekkien tai luottokorttien kanssa ei tarvitse pelata. Jos käytät nettipankkia, ei sinun tarvitse käydä edes pankissa tai pankkiautomaatilla tarkastamassa tilisi tietoja.

Mainostulojen maksaminen on Googlen sääntöjen mukaan mahdollista vasta, kun tilille on kertynyt 100 dollarin edestä mainostuloja. Kun tämä summa on täyttynyt, ilmoitat Googlen AdSense-palveluun oman pankkitilisi numeron. Varmistukseksi Google lähettää parin päivän kuluessa pienen rahasumman tilille - itse sain muutamia kymmeniä senttejä.

Seuraavan kerran kirjautuessani AdSense-palveluun vahvistin tilinumeron oikeaksi ilmoittamalla, montako senttiä tililleni oli tullut rahaa. Näin varmistetaan, että tili oli varmasti oikea, ja että rahat tulevat annetuilla tiedoilla perille.

Jatkossa rahaa ropisee tilillesi säännöllisin väliajoin. Parhaimmillaan tätä tapahtuu kerran kuukaudessa aina maksupäivän koittaessa, jos sivuilta on kertynyt riittävästi mainostuloja. Google ei näytä tyhjentävän tiliä kerralla, vaan ainakin minulle näyttää aina jäävän pieni pesämuna seuraavaa 100 dollarin täyttymistä nopeuttamaan. Itselläni on paha tapa käydä monta kertaa päivässä katselemassa napsautusten ja senttien kertymistä tililleni. Valitettavasti saldon jatkuva ihmettely ei yhtään nopeuta rahantuloa.

Tarkempia tietoja Google AdSense-ohjelman maksuista löydät mainosohjelman Maksuoppaasta.

Omista pienimuotoisista blogeistani rahaa näyttää tulevan tasaiseen tahtiin. Vähemmänkin suosituille blogeilla voi siis ansaita rahaa. Tulot eivät ole suuria, mutta kuukausittaiset mainosrahat riittävät kuitenkin opiskelijalounaisiin ja opiskelijakahvilan välipaloihin. Mukavaa, että harrastuksesta kertyy hiukan tuloja, ei pelkkiä menoja!

Olethan tilannut tämän blogin Blogilistalla? Voit myös tilata blogin syötteenä tai napsauttaa sivun webbiselaimesi kirjanmerkkeihin!

Tämän artikkelin kirvoittamat kommentit

Esitä oma näkökulmasi

Lukijat

 

Copyright 2010.

Blogi käyttää kevyesti tuunattua Modern Clix -teemaa, jonka Introblogger on muokannut Blogspotia varten.