Luet artikkelia:

Artikkelisarja pitää blogin aikataulun kasassa

Blogin kirjoittajan tulisi pysyä säännöllisessä aikataulussa. Vain säännöllisesti ilmestyvät uudet artikkelit saavat blogin lukijat palaamaan sivulle yhä uudestaan. Tästä kaikki ammattibloggaajat tuntuvat olevan yhtä mieltä.

Nyt aurinkoisten kesäpäivien saavuttua tuntuu ajoittain vakealt pysyä säännöllisessä aikataulussa. Kirjoittaminen alkaa tuntua työltä, ja bloggaaja tuntee olevansa loman tarpeessa. Vaan ei auta itku markkinoilla, blogia on kirjoitettava, vaikka lukijat olisivat kadonneet kesälaitumille. Mainosnapsautuksiakaan ei tunnu kertyvän, mikä alentaa motivaatiota entisestään.

Yksi tapa selvitä tästä vaiheesta eteenpäin on siirtyä kirjoittamaan yksittäisten juttujen sijaan artikkelisarjoja. Jo aikaisemminkin olen käyttänyt tätä menetelmää apunani.

Artikkelisarja on hahmoteltava kerralla valmiiksi. Suunnitteluvaiheessa ei kuitenkaan ole tarpeellista miettiä jokaisen jutun sisältöä tai rakennetta valmiiksi. Tärkeintä on saada hahmoteltua viidestä kymmeneen juttua pitkä juttusarja.

Juttusarja kannattaa avata artikkelilla, joka on rakennettu numeroiduksi luetteloksi. Itse olen kirjoittanut esimerkiksi artikkelin, joka esitteli kahdeksan tapaa ansaita blogilla.

Tämä ensimmäinen artikkeli syntyy nopeasti vaikkapa bussimatkan aikana laaditun mind mapin pohjalta.

Seuraavina viikkoina on helppo palata jo blogissa esiteltyyn luetteloon. Nyt jalostat jokaisesta kohdasta kokonaisen uuden artikkelin käsittelemällä luettelon eri kohdat sarjan avausta yksityiskohtaisemmin ja uusia näkökulmia mukaan tuoden.

Artikkelisarja saa lukijat palaamaan blogiin lukemaan loputkin kiinnostavasta juttusarjasta. Yksittäinen hyvin kirjoitettu juttu ei tehoa tässä suhteessa yhtä hyvin kuin selkeä lupaus kiinnostavan aihepiirin käsittelystä myös seuraavissa artikkeleissa. Näin artikkelisarjojen kirjoittaminen auttaa rakentamaan blogille vakituista lukijakuntaa. Pysyvän lukijakunnan syntyminen puolestaan on avainasemassa, kun blogista yritetään saada tuottoisaa.

Rahasta-blogin seuraava artikkeli ilmestyy maanantaina kello 18.00. Palaa silloin lukemaan lisää rahanarvoista asiaa blogeista, Internetistä ja nettibisneksestä!

Tämän artikkelin kirvoittamat kommentit

Ari

Asiaa puhut (tai siis kirjoitat) blogien suhteen. Oletko miettinyt miten myös Twitter-systeemin saisi integroitua tähän bloggaukseen ja mahdollisesti ansaitsemiseen?

Mikko

Juu, on sitä vähän tullut pohdittua. Parhaiten twitteriä kai voisi käyttää linkkien mainostamiseen, ideana tehdä virusmarkkinointia. Probloggerilla eli Darren Rowsella on myös TwiTip-blogi, jota kannattaa seurata, mikäli Twitter kiinnostaa.

Esitä oma näkökulmasi

Lukijat

 

Copyright 2010.

Blogi käyttää kevyesti tuunattua Modern Clix -teemaa, jonka Introblogger on muokannut Blogspotia varten.