Luet artikkelia:

Kuinka saan kotisivuni Googleen?

Useimmat lukijat löytävät minkä tahansa verkkosivun ensimmäistä kertaa Googlen avulla. Siksi on tärkeää, että Google tuntee sivusi. Kuitenkin Google löytää automaattisesti vain sivut, joille osoittavia linkkejä se kohtaa Internetiä kahlatessaan. Tämän vuoksi uudet sivut eivät välttämättä päädy Googlen tietokantoihin.

Blogien suhteen tilanne on parempi. Useimmat bloggaajat osaavat ilmoittaa bloginsa Blogilistalle tai monille englanninkielisille blogisivustoille. Internetin blogikatalogit linkittävät blogiin, ja näin blogi päätyy käytännössä automaattisesti Googleen.

Jos jostain syystä et halua ilmoittaa blogiasi Blogilistalle, täytyy sinun huolehtia itse hakukonenäkyvyydestä. Sama koskee mitä tahansa muuta verkkosivua, oli kyse sitten yksityishenkilön kotisivusta tai yrityksen verkkokaupasta.

Aivan ensiksi sivu täytyy ilmoittaa Googlelle. Googlella on tarkoitusta varten oma sivu, jonka käyttö ei vaadi rekisteröitymistä. Lisää vain kotisivusi (tai blogisi) osoite kohtaan URL, mahdolliset kommentit laatikkoon Comments ja spämmirobottien estoksi tarkoitetut kirjaimet alimpaan laatikkoon. Napsauta Add URL. Riittää, että ilmoitat sivustosi pääsivun. Google huolehtii myös muiden sivujen indeksoinnista tämän jälkeen.

Google on Suomessa ylivoimaisesti suosituin hakukone. Altavista ja Yahoo taitavat olla nykyään pelkkää kansanperinnettä. Monet Internet Exploreria verkkoselaimenaan käyttävät suomalaiset eksyvät usein myös Microsoftin hakukoneen käyttäjiksi. Siksi verkkosivu kannattaa ilmoittaa myös Microsoftin hakukoneeseen sivulla Live Search URL Submission.

Kun olet ilmoittanut sivusi hakukoneisiin, on hyvä perehtyä hakukoneoptimoinnin alkeisiin. Hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan hakukoneiden ottamista huomioon sivun rakennetta suunniteltaessa ja sisältöä kirjoitettaessa. Monet yritykset myyvät optimointipalveluita, mutta bloggaaja ja pienyrittäjä pääsee pitkälle myös tässä blogissa antamillani ohjeilla.

Tutustu siis seuraaviin artikkeleihin:

1. Kuinka saan Googlen kautta lukijnoita blogilleni?
2. Tuoko Google lukijoita blogiisi?
3. Artikkelin pituudella on väliä - myös blogia kirjoitettaessa!
4. Mitä teen, jos yritykseni ei löydy helposti Googlella?
5. Jos haluat ihmisten löytävän verkkosivusi, ota selville, mitä he etsivät Googlella
6. Bloggarin ja pienyrittäjän hakukoneoptimointi
7. Kymmenen keinoa saada muut linkittämään blogiisisi
8. Otsikoi blogin artikkelit oikein ja saat lisää lukijoita!
9. Artikkelin otsikko on osa hakukoneoptimointia

Kun toimit näissä artikkeleissa antamineni ohjeiden mukaan, saat varmasti lisää lukijoita sivullesi.

Tämän artikkelin kirvoittamat kommentit

Esitä oma näkökulmasi

Lukijat

 

Copyright 2010.

Blogi käyttää kevyesti tuunattua Modern Clix -teemaa, jonka Introblogger on muokannut Blogspotia varten.