Luet artikkelia:

Kirjoita blogia säännöllisesti, jos haluat lisää lukijoita

Blogia kannattaa kirjoittaa säännöllisesti, jos haluaa kasvattaa blogin lukijakuntaa. Päätä siis varhain, kuinka usein aiot päivittää blogiasi ja pysy sen jälkeen aikataulussa.

Ohje tuntuu helpolta, mutta sitä on vaikea noudattaa.

Itse olen pystynyt pitämään tämän blogin ilmestymistahdin varsin vakaana. Olen pyrkinyt kirjoittamaan viikottain kolme artikkelia, jotka ilmestyvät maanantaina, keskiviikkona ja lauantaina. Aina en ole kyennyt pysymään aikataulussa, mutta viikkotasolla juttuja on ilmestynyt melko hyvin aikatauluni mukaisesti.

Kirjoittamistahtini on ollut kohtuullisen vakaa: 12-13 juttua kuukaudessa. Tämä oli tarkoitukseni heti alusta alkaen. Tiesin, että minulla ei ole aikaa kirjoittaa joka päivä viimeisteltyä artikkelia. Yksi artikkeli viikossa puolestaan tuntui liian hitaalta tahdilta. Todennäköisesti lukijoita kertyisi aivan liian hitaasti niin harvoin päivittyvälle blogille. Kolme artikkelia viikossa tuntui sopivalta kompromissilta.

Aikataulun pitäminen helpottaa blogin seuraamista. Lukijat oppivat aikataulusi ja osaavat tulla lukemaan juttusi tuoreeltaan. Kukaan ei viitsi kovin montaa kertaa käydä tarkistamassa blogia, jonka sisältö ei näytä päivittyvän.

Aikataulun noudattaminen auttaa myös hakukoneoptimoinnissa: Google oppii blogin päivitystahdin ja mukauttaa sivun indeksointivälin sen päivityksiin. Näin artikkelisi päätyvät entistä nopeammin Googlen hakutuloksiin.

Päivitystahdin pitäminen säännöllisenä on helppoa, kun opettelee käyttämään blogialustan ajoitustoimintoja. Esimerkiksi Blogspotissa on helppoa määrittää uuden artikkelin julkaisuasetuksiin artikkelin ilmestymishetki. Usein kannattaakin kirjoittaa joukko toisiaan sivuavia artikkeleita yhden kirjoittamisistunnon aikana. Juttuja ei julkaista välittömästi, vaan joka juttu asetetaan ilmestymään ennalta päätetyn aikataulun mukaisesti.

Etukäteen kirjoittaminen parantaa myös juttujen laatua. Ajastettuihin artikkeleihin voi palata vielä ennen julkaisemista ja korjata niiden rakennetta ja kieliasua. Näin blogin aikatauluttaminen parantaa artikkeleiden laatua ja tekee lukukokemuksesta miellyttävämmän.

Rahasta-blogin seuraava artikkeli ilmestyy maanantaina kello 18.00.

Tämän artikkelin kirvoittamat kommentit

BluQ

On muutes hyviä artikkeleita! Näitä on mielenkiintoista lukea ja näistä oppii uutta. Kiitos!

Esitä oma näkökulmasi

Lukijat

 

Copyright 2010.

Blogi käyttää kevyesti tuunattua Modern Clix -teemaa, jonka Introblogger on muokannut Blogspotia varten.