Luet artikkelia:

Myy tavaraa, jos haluat ansaita

Bloggaajan ansaitsemistapoja esittelevässä artikkelissa mainitsin tavaroiden myymisen yhtenä tapana ansaita bloggaamalla. "Suuressa maailmassa" tätä esiintyy jonkun verran, mutta Suomessa tavaroiden myyminen ei ole erityisen yleinen ansaintatapa.

Eräät muotibloggaajat harrastavat pienimuotoista vaatteiden myymistä. Esimerkiksi Colour me! -blogin Ialla on oma pieni Sadekaaripuoti, joka pyörii niinikään blogspot-alustalla. Jyväskyläläinen Moumou taas myy vaatteita Huuto.Netissä. Kummankin bloggaajan tavoitteena taitaa kuitenkin olla pikemminkin lisätilan saaminen liian täynnä olevaan vaatekaappiin kuin suurten tuottojen saaminen.

Ajatusta voisi kuitenkin kehittää eteenpäin. En kuitenkaan ryhdy tällä kertaa antamaan ohjeita muotibloggaajille, sillä he varmasti tuntevat markkinansa minua paremmin. Itse olen myynyt virtuaalimaailmassa vain kirjoja - pyrkimättä kuitenkaan varsinaisesti ansaitsemaan elantoani kirjoja kauppaamalla.

Satunnaiselle kauppiaalle helpoin tapa ryhtyä myymään tavaraa on varmasti Huuto.netin käyttäminen. Valmis ja maksuton huutokauppaportaali huolehtii tarjouskilpailusta ja huutokaupan päätyttyä myyjä ja ostaja saavat toistensa yhteystiedot sähköpostiin. Juuri helpompaa tapaa ryhtyä myymään tavaraa netissä ei voi kuvitella.

Luontevinta kaupankäynnin ja bloggaamisen yhdistäminen on varmasti silloin, kun bloggaajalla on jo valmiina vähittäiskauppaa käyvä yritys: esimerkiksi vaatekauppa, antiikkiliike, antikvaarinen kirjakauppa tai vaikkapa levykauppa. Näiden tuotteet sopisivat mainiosti lukijakunnaltaan rajatun blogin ohessa markkinoitaviksi.

En ole vielä törmännyt yhteenkään bloggaavaan antikvariaatinpitäjään, vaikka jo monet suomalaiset antikvariaatit myyvät kirjoja myös netissä (esimerkiksi http://www.antikka.net/ ja 1000kirjaa.com). Kirjat - yhtä hyvin kirjaharvinaisuudet kuin modernit klassikotkin - sopisivat erinomaisen hyvin blogissa esiteltäviksi. Bloggaava antikvariaatinomistaja voisi tulla nopeasti blogimaailman suosimaksi ostospaikaksi varsinkin aikana, jolloin taantuma näkyy myös antikvariaattien myyntiluvuissa.

Kuka ehtii ensiksi?

Tämän artikkelin kirvoittamat kommentit

Eric

Oletko harkinnut tekeväsi sopimusta jonkun kustantamon kanssa, sensijaan että mainostat Amazonin kirjoja, ja myisit aiheeseen sopivia kirjoja tämän blogin yhteydessä.

Paljon pienempi kynnys olisi minullakin tilata suoraan tällaisen blogin ylläpitäjältä kuin kasvottomasta megakaupasta atlantin takaa.

Mikko

En ainakaan toistaiseksi. Tähän on useita syitä:

Ensinnäkään minulla ei ole (vielä) käytettävissä yritystä, joka helpottaisi sopimusten tekemistä yritystoimijoiden kanssa.

Toiseksi Suomessa ei juuri ole kustantajia, joiden kanssa kannattaisi tehdä sopimuksia.

Kolmanneksi blogin lukijakunta on niin pieni, että odotettavissa ei olisi juurikaan tilauksia. Tällöin olisi käytännössä mahdotonta saada myyntituottoja niin korkeaksi, että ne vastaisivat minkäänlaisiin henkilökohtaisiin sopimusneuvotteluihin uhrattua aikaa. Eli tuntipalkka jäisi olemattomaksi.

Mikko

Tradedoublerilta löytyi pari sopivaa kumppanuusohjelmaa. Eli kohta pitäisi olla kotimaisia kirjoja tarjolla linkeissä. Kiitos ideasta, Eric!

MouMou

Huuto.netin käyttö kirpputorin sijaan on fiksumpaa, koska:
a) pöytävarausta ei tarvitse -> säästyy rahaa
b) tuotteita näkevät useammat ihmiset kuin jos ne olisivat pienellä pöydällä Jyväskylässä, nyt niitä selaa koko Suomi

Tottahan siinä "tienaakin", mutta voit kyllä tulla tarkistamaan, että täällä vaatekaapissa on liikaa kamaa!:D

Mikko

MouMou: tuota vähän epäilinkin :-)

Markus Ossi

Bookplussalla on Tradedoublerin kautta ihan mainio kumppanuusohjelma, varmaan huomasitkin jo.

Olen itse harkinnut, että tekisin blogin, jonka lukuoikeus maksaisi kuussa 10 000 €.

Mikko

Markus: huomasin pari päivää sitten.

Kymppitonnin blogilla voisi tietysti kokeilla, löytyisikö Suomesta joku tarpeeksi kaheli maksamaan. Amerikan markkinoilta voisi onnistua...

Itse olen maksanut vain yhdestä kuukausimaksullisesta sivustosta. Kannattiko? --Kyllä.

Esitä oma näkökulmasi

Lukijat

 

Copyright 2010.

Blogi käyttää kevyesti tuunattua Modern Clix -teemaa, jonka Introblogger on muokannut Blogspotia varten.