Luet artikkelia:

Kuinka löydän lukijoita blogille?

Moni aloitteleva bloggaaja harmistuu, kun lukijat eivät tunnu löytävän blogia. Tuore bloggaaja on innokas, ja blogiin karttuu tasaista tahtia uutta ja ainutlaatuista sisältöä. Kuitenkaan kukaan ei tunnu löytävän blogia.

Tässä vaiheessa bloggaajan on ryhdyttävä toimiin. Jos lukijat eivät löydä blogia, on bloggaajan löydettävä lukijat.

Lukijoiden löytäminen helpottuu, jos blogilla on selkeä kohderyhmä. Esimerkiksi muotiblogin mahdolliset lukijat todennäköisesti seuraavat muitakin muotiblogeja. Siksi uuden bloggaajan kannattaa kommentoida ahkerasti muiden samantapaisten blogien tuoreita kirjoituksia.

Lukijat voivat löytyä myös erilaisilta keskustelupalstoilta. Vaikkapa erilaisilla musiikkityyleillä voi olla omia keskustelufoorumeita, joilla bloggaajan kannattaa mainostaa omaa blogiaan. Autoharrastajat pyörivät omilla palstoillaan aivan kuten tietokonevelhot. Osallistu aktiivisesti alan keskusteluihin, niin saat varmasti palstalta uusia lukijoita.

Älä kuitenkaan sorru pelkkään blogisi mainostamiseen, roskapostitukseen tai spämmäykseen - lisää ainoastaan blogisi nimi linkitetty osoite käyttämäsi avatarin tietoihin ja allekirjoitusriviksi.

Uusi blogi kannattaa heti ilmoittaa Blogilistalle, jonka kautta monet lukijat etsivät itseään kiinnostavia blogeja. Pelkkä blogin ilmoittaminen ei kuitenkaan riitä Blogilistan optimaaliseksi hyödyntämiseksi.

Kun ilmoitat blogin listalle, kannattaa kiinnittää erityistä huomiota blogin kuvaukseen. Kuvaus on kirjoitettava mahdollisimman iskeväksi ja kiinnostavaksi, jotta se houkuttelisi blogille mahdollisimman paljon uusia lukijoita.

Monet Blogilistan käyttäjistä eivät kiinnitä riittävästi huomiota hakusanoihin, jotka blogille voi antaa. Itse olen huomannut, että hakusanoja kannattaa ilmoittaa mahdollisimman paljon. Esimerkiksi Rahasta-blogille olen ilmoittanut seuraavat hakusanat:

raha business bloggaaminen bloggaajat blogistan blogi blogit rikastuminen vauraus liiketoiminta raha pelit nettikauppa mainostaminen markkinointi markkinointiviestintä markkinatalous markkinat kauppa kaupallistaminen talous bisnes bisnes blogi media internet uusmedia
Ainakin itse haen blogilistalta kiinnostavia blogeja hakusanojen avulla. Lisäksi hakusanat vaikuttavat siihen, millä kanavilla uudet blogiartikkelit näkyvät. Mahdollisimman laajat ja samalla kuvaavat hakusanat kohdistavat blogin oikeille kanaville. Oma hakusanaluetteloni tuo blogin näkyviin kolmella kanavalla, joiden teemoja ovat blogit ja bloggaaminen, markkinointi ja mainonta sekä media ja internet. Näin blogin aiheista kiinnostuneet lukijat todennäköisimmin törmäävät blogilistalla juuri tähän blogiin.

Ahkera blogin linkittäminen ulospäin on yksi parhaista tavoista löytää uusia lukijoita. Linkittäminen tuo uusia lukijoita kahdella tavalla.

Monet bloggaajat seuraavat aktiivisesti blogiinsa suunnattuja linkkejä. Linkittämällä johonkin samaa aihepiiriä käsittelevään blogiin saat tuon toisen blogin kirjoittajan kiinnittämään huomiota omaan blogiisi. Hän saattaa hyvinkin kiittää linkistä vihjaamalla omille lukijoilleen uudesta ja kiinnostavasta blogista.

Myös Blogilista seuraa eri blogeihin kohdistuvia viittauksia. Kunkin blogin esittelyn yhteydessä mainitaan myös tuoreimmat blogiin linkittävät muut blogit. Myös näiden linkkien avulla moni uusi lukija löytää ensi kertaa tiensä johonkin blogiin. Niinpä tänä iltana todennäköisesti parikymmentä Moumoun suositun muotiblogin lukijaa saapuu ihmettelemään tätäkin blogia.
Heistä tuskin tulee blogin vakituisia lukijoita, sillä kohderyhmäni eroaa todennäköisesti huomattavasti Moumoun aktiivisista lukijoista.

Pysyviä lukijoita löytääkin parhaiten linkittämällä blogeihin, joiden lukijakunta on osaksi päällekäistä oman kohderyhmän kanssa. Esimerkiksi viime päivinä olen yrittänyt muistaa kommentoida silloin tällöin Katleena Kortesuon mainiota Ei oo totta -blogia. On ilo lukea sujuvasti kirjoitettua blogia, jossa asian lisäksi oikeinkirjoitus on kohdallaan!

Myös Markus Ossin Tarkan markan blogi on sukua Rahasta-blogilleni. Penninvenyttäjän päiväkirjan näkökulma on omaa blogiani laajempi, joten suosittelen lukijoitani tutustumaan myös Markuksen blogiin.

Blogistanin taloustiede poikkeaa reaalimaailman taloudesta, sillä Blogistanissa ei tunnetta niukkuutta. Muihin blogeihin viittaaminen ei vie minulta mitään pois, vaikka lahjoitankin muutaman uuden lukijan niille blogeille, joihin minä viittaan. Samalla kirjoittajien välille rakentuu yhteisöllisyyttä ja vastavuoroiseen linkittämiseen perustuvaa lahjanvaihtoa.

Tue Rahasta-blogia tilaamalla kirjoja Amazon-verkkokaupasta! Et maksa tilauksestasi senttiäkään ylimääräistä, mutta minä saan kaupasta pienen välityspalkkion. Kiitos!

Tämän artikkelin kirvoittamat kommentit

MouMou

Haha, itse ainakin piti heti tulla kurkkaamaan, mitä täällä lukee!:D

Mikko

Niin kaikki bloggaajat tekevät ;-)

johanna janhonen

Kiitos Mikko kivasta blogista, täällä on mielenkiintoisia juttuja. Ja toivomus: laita sivupalkkiin widget, johon lukijasi voivat ilmoittautua, sekin edesauttaa blogien verkottoitumisessa ja uusien lukijoiden saamisessa :).

Mikko

Johanna: Kiitos ideasta, pistetään palikka paikalleen :-)

Ei oo totta

Kiitos Mikko sekä positiivisesta palautteesta että aktiivisesta kommentoinnista blogissani.

Olen tässä alkuvuodesta hyödyntänyt vinkkejäsi, ja AdSense on nyt minunkin sivuillani. Saa nähdä, mitä se poikii.

Itse haaveilen myös siitä, että jokin taho voisi alkaa kustantaa blogiani, jolloin saisin pientä palkkaa sen kirjoittamisesta. Se vaatii tosin ensin valtavan määrän lukijoita, joten kirjoitustöitä pitää tehdä ilmaiseksi vielä ainakin pari vuotta (ellei parikymmentä vuotta :)

Mikko

Hienoa, että blogista on edes jollekin lukijoistani hyötyä!

pia

Todella hyödyllistä tietoa,kiva että joku vaivautuu kirjóittamaan tästä aiheesta.olet suosikkini!

Mikko

Kiitos Pia :-)

Antti Pietilä

Kiitos vinkeistä, tulivat heti käyttöön.

Amerikkalaisia onkin tullut luettua vino pino, mutta ei ne oikein toimi Suomessa. Eikä varsinkaan b2b-blogissa.

Bazooca

Kiitoksia vinkeistä! Pitää alkaa hyödyntämään :)

Anonyymi

voi voi

Rinsessa

Pakko nyt kommentoida tänne että kaikki huomaisivat minut xD . Kaikki aloittelevat bloggaajat haluavat lukijoita ! Totta! Niinkuin esimerkiksi minä! :)

SONJA

Kiitos vinkeistä

shinyjack

No mutta tämäpä oli kerrassaan loistavaa ohjeistusta.

Anonyymi

Onneksi joku keksii kirjoittaa tälläisetkin! :) Otin oppia. Perustin juuri oman blogin ja googletin 'lukijoita blogille' ja muualtapa ei enää ohjeita tarvitse etsiä :)

http://behappy.blogaaja.fi/

Liliann

Kiitti vinkeistä! Tein uuden blogin, ois kiva saada lukijoita, ja hei mulle saa kans tulla linkitteleen omia blogeja ja ois kiva lukee uusien bloggareiden blogeja,elikkä käykääs kurkistaan ;)

http://reasontosmile-liliann.blogspot.com/

Anonyymi

Itsekin jostain kumman syystä eksyin tänne tätä lukemaan... :----D

kiitos vinkeistä !

http://nainatin.blogspot.com/

Inanaa

Hei täähän on hyvä blogi! Jäisin seuraamaan heti, jos tämä vain päivittyisi... edes kerran viikossa!

Pirteää talven alkua,

Inanaa
http://whitefresh.blogspot.com

(jossain vaiheessa pääosin sisustusta, hieman kosmetiikkaa, ripaus muotia, kirjoja, lehtiä, karppausta/vhh/hiilihydraattitietoista ravintoa... toistaiseksi mitä kivaa vaan mieleen juolahtaa :))

C-Boogey

Suht uusi blogi linjoilla myös meillä, ei muuta kuin tarkastamaan mikä on homman nimi.

Tämä on erittäin hyödyllinen blogi, joten kiitoksia siitä!

http://rahattomananewyorkiin.com

boora

Hirmu hyvää ohjeistusta aloitteleville bloggaajille, kuten minulle!

http://boorassweetlife.blogspot.com/

rosemary

WOW! Ihanaa kun löysin :) Mullakin olis: http://unbreakablemind.blogspot.com

Tiia

oi vähän kivaa oheistusta täällä ! :)

http://things-about-me-and-my--life.blogspot.com/

Anonyymi

http://newgueen.blogspot.com/
katsokaa jos kiinostuitte olkaa minun lukijaks olen vasta vähän aikaa aloittanut :) toivottavasti tykkäätte

Lotta

http://Lottannann.blogspot.com

Joo.. Nuoren tytön elämää:)

Pikalaina

Linkittämällä löytää lukijoita! Verkostoitumaan vaan!

Tsinnia

Kiitos vinkeistä, opit käyttöön, toivoo Tsinnia Uuden Elämän Alussa http://uudenelamanalussa.blogspot.fi/

Netta

Kiitokset vinkeistä! (nyt tähän vaan ei voinut olla kommentoimatta... :D)

http://yksinkertaisenopettelua.blogspot.fi/

Sad Girl

Juu tein siis justiinsa blogin ja haluisin lukioita , linkki http://bloodylif.blogspot.fi/

TeresaHotanen

kiiitti vinkeist, tulivat tarpeeseen kun tein juuri itse blogin:)
http://mylifeteresa.blogspot.fi/

TL

Kiitos vinkeistä, ei noi foorumit tullutkaan mieleen. Vaan nyt sitäkin on koitettu, katotaan miten käy. Eli tuhannesti kiitos vinkeistä-

mona

ihan mahtavaa kiitos ! näin kaikki saa motivaation kirjoitukseen :)
http://monasavallampi.blogspot.fi/

Anonyymi

Mainiota, itse kirjottelen blogia täällä; ;)

http://kuumassalahteessa.blogspot.fi/

jii

Mielenkiintoisia tekstejä sulla! Täytyykin perehtyä oikein ajan kanssa tarkemmin!

Anonyymi

rainbow-maryam.blogspot.fi
käykää kattoon + oon uus!

Salli

Kiitos paljon vinkeistä!!:)

http://myworldbysalli.blogspot.fi

Anni Välimäki

Kivoja vinkkejä;)! aannnnnnnnnni.blogspot.fi

Evena

itse olen bloggaillut lifestyleblogin kanssa viime syksystä ja valokuvausblogin perustin viime kuussa, eikä lukijoita ole kuin alle 10 kummassakin. Olen linkittänyt blogit myös blogilinjalle mutta lukijoita ei vain löydy. olisi kiva luke omassa blogissa lukijoiden parannusehdotuksia.(:
http://evenaphotographing.blogspot.fi/
http://evenaaaa.blogspot.fi/

Nina

Hih, omaani eivät ehkä löydä lukijat ihan senkin takia, että selkeä aihepiiri ja kohderyhmä puuttuu. Diipadaapaa ei taida nykypäivänä moni lukea. Ei sillä, kirjoittelen vaikka sitten itselleni. :)

Hyviä vinkkejä kyllä, googlen avulla tänne löysin.

Sarah Dawson

http://anonyymilife.blogspot.fi/

sara ahonen

tosi asiaa kirjottelit !! jotenkin minäkin tälle sivustolle päädyin, joten aivan hyvin voi niinkin käydä että joku vuorostaan päätyy minun blogini pariin

Mirka

Hyviä vinkkejä, kiitos. Vasta-alkajana kaikki apu tulee tarpeen.
Oman blogin aihe on helppo ja tuttu mutta bloggaaminen taas no... hieman haastavaa.
Ne jotka ovat sinne löytäneet tykkäävät visuaalisuudesta mutta lisänäkyvyys ja hienosäätö olisi se tärkein juttu.

Laura

Täällä aloitteleva bloggaaja joten kaikki vinkit on tervetulleita, kiitos näistä! :)

18 / Espanja --> palmujenmaassa.blogspot.fi

Esitä oma näkökulmasi

Lukijat

 

Copyright 2010.

Blogi käyttää kevyesti tuunattua Modern Clix -teemaa, jonka Introblogger on muokannut Blogspotia varten.