Luet artikkelia:

Kumppanuusohjelmat auttavat alkuun verkkobisneksessä

Jo edellisessä artikkelissani esittelin kumppanuusohjelmia keinona ansaita rahaa blogia kirjoittamalla. Tälläkään tavalla tuskin ansaitsee helppoa rahaa, mutta ainakin jonkinlaiset tulot ovat mahdollisia.

Kumppanuusohjelmien (affiliate programs) avulla on helppo perustaa oma verkkokauppa ilman suurta pääomaa. Yksinkertaisimmillaan verkkokauppa syntyy, kun blogissa on erillinen sivu markkinoitavia tuotteita varten.

Verkkokaupan pystyttämiseen ei tarvita sen paremmin varastoa, sopimusta luottokorttilaskuttamisesta kuin erityistä ohjelmistoakaan. Tarvitset vain oman verkkosivun ja sopimuksen jonkin kumppanuusohjelman kanssa.

Tämän vuoksi kumppanuusohjelmat ovat vaivaton keino ryhtyä opiskelemaan nettibisneksen saloja. Juuri helpommalla ei voi saada käynnistetyksi omaa, kenties jopa tuottavaa liiketoimintaa.

Aivan ilman perustaitoja ei kuitenkaan kannata lähteä onneaan kokeilemaan, jos tarkoitus on saada rakennettua tuottava verkkokauppa. Kyse ei ole mistään ydinfysiikasta, sillä perusasiat markkinoinnista ja hakukoneoptimoinnista auttavat pääsemään pitkälle. Jos haluaa optimoida verkkokaupan tuoton, on kaupan (tai blogin) syytä olla englanninkielinen. Tämä asettaa omat vaatimuksensa verkkokaupan pystyttäjän kielitaidolle.

Hakukoneoptimointi on tarpeen, jotta uusi verkkokauppa tai kumppanuusohjelmassa mukana oleva bisnesblogi löytyisi Googlella mahdollisimman helposti. Hienostakaan verkkokaupasta tai blogista ei nimittäin ole iloa, jos lukijat eivät löydä sitä. Monet yritykset tarjoavat optimointipalveluita, mutta pienyrittäjä ja bloggaaja pääsee kyllä pitkälle omin avuin.

Kumppanuusohjelmaan osallistuminen on ennenkaikkea markkinointia. Markkinointi ei ole pelkkää mainontaa, vaikka mainonta onkin tärkeä osa markkinointia. Myyvien tekstien kirjoittaminen taas on copywriterin alaa. Markkinointiin ja mainoskirjoittamiseen onkin hyvä perehtyä, jos aikoo perustaa oman verkkokaupan. Vain näin on mahdollista maksimoida tulos!

Lisätietoja oman verkkobisneksen pystyttämisestä voit lukea paitsi tästä blogista, myös monista hyvistä kirjoista. Aivan alkajaisiksi suosittelenkin tutustumaan Greg Holdenin kirjaan Starting an Online Business for Dummies. Tämän kirjan opeilla tavallinen bloggaaja oppii perusteet verkkobusineksen käynnistämisestä. Holdenin kirja on luonnollisesti suunnattu kansainvälisille markkinoille. Siksi Rahasta-blogia ei kannata unohtaa, jos haluat oppia verkkoliiketoiminnan mahdollisuuksista Suomen pienillä markkinoilla!

Suomalaiset bloggaajat eivät ole juuri pystyttäneet verkkokauppoja. Yhden esimerkin blogin ja verkkokaupan yhdistämisestä löydät kuitenkin Go 4 it vol. 2 -blogin yhteydessä olevasta verkkokaupasta. Tämä kauppa näyttää olevan ihan "perinteinen" verkkokauppa, eli tuotteet tulevat oikeasti Mintun varastoon, josta ne sitten lähtevät tilaajille.

Kumppanuusohjelmissa toimitaan toisin: tuotteet eivät missään vaiheessa ole bloggaajan tai verkkokaupan pitäjän hallussa. Bloggaaja tai sivun ylläpitäjä ainoastaan markkinoi toisen myymää tuotetta. Itse kauppakin tapahtuu suoraan asiakkaan ja myyjän välityksellä. Kumppanuusohjelmaan osallistuvan osuudeksi kaupankäynnissä jää kontaktin luominen asiakkaan ja myyjän välille.

Mintun blogi on hyvä esimerkki siitä, kuinka bloggaajan kannattaa yhdistää monia eri ansaintamalleja blogiinsa. Oman verkkokaupan lisäksi blogiin on lisätty kumppanuusohjelman kautta muoti- ja tyyliblogien lukijakunnan suosiman Olivia-lehden mainos. Lisäksi AdSense tuo sivupalkkiin mainoksia. Kaiken kruunaa Mintun kirjoittama Tukholman shoppailuopas, jonka voi tilata hänen verkkokaupastaan.

Kumppanuusohjelmat ja AdSense-mainokset ovat varmasti helpoimmat tavat pystyttää oma nettibisnes. Tie miljonääriksi - tai edes juuri ja juuri toimeentulevaksi - ei ole helppo, mutta ainakin liiketoiminnan käynnistäminen on helppoa. Se ei vaadi sen paremmin teknistä osaamista kuin pääomaakaan. Innostus ja ahkeruus riittävät alkuun pääsemiseksi!

Oletko tilannut blogin syötteen tai napsauttanut blogin suosikiksesi Blogilistalla? Käytä blogin oikeanpuolimmaisen palstan linkkejä!

Tämän artikkelin kirvoittamat kommentit

Ei oo totta

Kiitos hyvästä tekstistä! Ainakin sisustusalalla monella blogilla on verkkokauppa - tai monella verkkokaupalla on blogi.

Olen muun muassa käynyt usein ihailemassa itse tehtyjä tuotteita osoitteessa http://valkoistapellavaa.blogspot.com. (Minulla ei ole taloudellisia kytköksiä blogin pitäjään, eikä tämä ole maksettu mainos :)

Se vain on ainakin itseltäni selvittämättä, mahdollistavatko Bloggerin käyttöehdot nettikaupan pitämisen, vai onko palvelu tarkoitettu yksityiskäyttöön.

Mikko

En minä ainakaan löydä Bloggerin tai ylipäänsä Googlen ehdoista mitään, missä palvelu rajattaisiin yksityiskäyttöön.

Jos joku lukijoista on löytänyt asiaan liittyviä ehtoja, laittakaapa kommenttia tulemaan!

Minttu

Hei! Kiva, että nostit blogini ja putiikkini esimerkiksi! Itse en ole törmännyt mihinkään rajoituksiin. Tosin oma putiikkini on kyllä Kotisivukoneen alustalla ja vain linkattu blogiin. Monella (muoti)bloggarilla on omia huutokauppablogeja, mutta ne tuskin ovat samalla tavalla kaupallista toimintaa.

jani

muutaman takainen blogi mutta kommentoin silti.
On uskomatonta kuinka paljon blogit mainostavat firmoja ja heidän tuotteitaan. Saa nähdä miten koko blogi kulttuurille käy tulevaisuudessa!

Esitä oma näkökulmasi

Lukijat

 

Copyright 2010.

Blogi käyttää kevyesti tuunattua Modern Clix -teemaa, jonka Introblogger on muokannut Blogspotia varten.