Kuten jo viime viikolla mainitsin, blogiin perustuvan kirjan kirjoittaminen on yksi keino saada blogi rahastetuksi. Mainitsin myös, että tietokirjallisuudella ei oikein lyö leiville.
Myös kaunokirjallisuuden kirjoittamisen kannattavuuden kanssa on vähän niin ja näin - Suomessa täytyy myydä Sofi Oksasen tai Ilkka Remeksen lailla päästäkseen kunnon ansioille. Vai löytyisikö esimerkiksi Suomen kulttuurirahastolta rohkeutta alkaa tukea kaunokirjallisen blogin kirjoittamista?
Blogin muoto aiheuttaa omia haasteitaan kaunokirjallisen teoksen kirjoittamiselle. Blogin kirjoitukset lähtevät helposti rönsyilemään omille teilleen, ja yhtenäisen juonen rakentaminen olisi varmasti vaikeaa.
Kun ajatus blogiromaanista on hylätty, jäävät jäljelle runot ja novellit. Runoblogin voit unohtaa välittömästi - runokokoelmien myynti Suomessa on marginaalista.
Novellien kirjoittaminen blogimuodossa voisi kuitenkin onnistua. Tällöin pitäisi blogiin saada ainakin yksi novelli viikossa. Naistenlehtien tapaiset jatkokertomuksetkin saattaisivat toimia blogimuodossa.
Mieleeni tuli vielä yksi rohkeahko ajatus: Sata naista -blogin ideaa mukaillen kirjoitettu eroottisia novelleja sisältävä blogi voisi saavuttaa laajan lukijakunnan. Mallia voisi ottaa esimerkiksi lontoolaisen ilotytön Belle de jour -blogista.
Mikäli aikuisviihteellinen blogi ei koskaan päätyisi kirjaksi asti, voisi bloggaaja tarjota kirjoituksiaan naisten- tai miestenlehdille - aivan rohkeuden asteesta riippuen.
Aikuisviihteen kirjoittamisessa on kuitenkin yksi ongelma bloggaajan kannalta: Googlen AdSense -mainosohjelma kieltää mainosten asettamisen sivuille, joiden siveellisyyden kanssa on vähän niin ja näin. Tiettävästi Google on tässä suhteessa varsin ankara, joten mahdollisesti hyvin tuottavaa mainostiliä ei kannata riskeerata aikuisviihteen kanssa seikkailemalla. Toivottavasti Google ei kuitenkaan pidä tätä artikkelia liian rohkeana.
These JBL Headphones Are Less Than $80 for Black Friday
16 tuntia sitten
Sattuisiko sinulla olemaan tietoa siitä että miten toimisi kirjan julkaiseminen tuolla jenkkilässä Suomesta käsin?
Jos blogi on englannin kielinen niin mielihän sitä tekisi saman tien yrittää suuremmille markkinoille, jossa saman prosentin suuruiset lukijakunnat tarkoittaisivat satakertaisia tuloja :)
P.s - Aivan loistava blogi! Tutustuin tähän muutama päivä sitten, ja olen tässä kahlannut kaiken läpi ja ottanut vinkeistä vaarin. Kiitoksia!
Kiitos kehuista!
Käsittääkseni jenkkilässä sinun kannattaa ensin yrittää vakuuttaa joku kirjallisuusagentti siitä, että kirjalla on myyntipotentiaalia. Agentti kauppaa sitten kirjaa kustantajille (tai elokuvastudioille) ja nappaa provisiot välistä.
Jos kirjoitat tietokirjallisuutta, kannattaa tutustua kustantajien webbisivuihin. Yleensä kustantajien sivuilta löytyy joku "For Authors" tms osasto.
Tutustu vaikkapa sivuun Writing-World.com.
aina kirjoitetaan blogien kirjoittamisesta ja kirjoittamisesta,entä kuvablogit,huumori-vitsiblogit.mitä mieltä niistä olet?
Huumori- ja kuvablogeilla voi olla suuria lukijakuntia. Niiden muuttaminen rahaksi on kuitenkin käsittääkseni hankalaa - mainokset eivät kohdistu hyvin, eikä Google tuo ostamisesta kiinnostuneita lukijoita.
Kiitos taas kiinnostavasta postauksesta!
Ainakin Jari Parantainen tekee tietokirjoja, jotka pohjautuvat hänen blogeihinsa (www.pollitasta.fi). Myös Anja Alasilta tekee samaa (http://firmanblogi.typepad.fi/mieti_vahan_meilaaja/ ja http://www.blogituleetoihin.blogikone.fi/blogi.html). Pahoittelen rumia nettiosoitteita, mutta niistä saa käsityksen siitä, miten blogi toimii kirjan pohjana.
Se on sitten eri asia, elääkö tietokirjoilla. Sekä Anja että Jari tekevät työkseen muutakin kuin kirjoittavat. Varmasti joitain ansaitsemisen mahdollisuuksia kuitenkin on.
Jos blogista haluaa tehdä kirjan, se pitäisi olla blogin päämääränä jo ensi metreillä. Jos postauksien seassa on fakta-asian lisäksi myös kuulumisia, vitsejä tai sattumuksia (kuten omassa blogissani), kokonaisuus ei ehkä vakuuta kustantajaa niin hyvin. Toisaalta ainahan blogeista on mahdollista poimia esille tietyt faktakirjoitukset.
Molemmissa tapauksissa luulisin, että kirjat eivät ole kirjoittajilla varsinaisia tulonlähteitä. Pikemminkin ne(kin) toimivat konsulttien mainoksina.
Toisalta yrityskirjat ovat niin tolkuttoman kalliita, että niiden hinnasta riittää varmasti osuus myös kirjoittajalle.
Jonkinlaisen käsityksen kirjojen tuotosta voisi saada yhtälöstä myyntimäärä * myyntihinta (ilman ALV:ia) * 0,15 %. Viimeisen prosenttiluvun suuruus riippuu kustantajan kanssa tehdystä sopimuksesta.
Monet kustantajat suhtautuvat ainakin Suomessa epäluuloisesti kirjoihin, joiden sisältö on suurelta osin luettavissa netissä. Tämäkin kannattaa muistaa blogatessa.
Itse en näkisi, että blogin kääntämisessä kirjaksi olisi mitään ongelmaa, jos tekstit alunperin siis ovat luettavia eivätkä ne sisällä pelkästään "Kävin jäätelökipsalla maistamassa uutta Pingviiniä" -tyylisiä juttuja.
Itse huomaan monesti, että mieli tekisi kirjoittaa jostain jutusta enemmänkin, mutta blogit toimivat paremmin lyhyempinä rykäisyinä. Kirjan käyttäis on edelleen niin pätevä ja selällään on mukava lueksia. :)
Esitä oma näkökulmasi