Luet artikkelia:

Kaksi naisbloggaajaa saa työpaikan

Muotibloggaajat ovat jo varmaan havainneetkin, että kauppakeskus Forum palkkaa kaksi bloggaajaa (itse löysin linkin Mari Koistisen blogista).

Ihan kuka tahansa ei kelpaa, sillä töihin etsitään kahta nuorta naista. Kaikesta päätellen naisten pitää olla malliksi kelpaavia, sillä tekstinäytteiden sijaan työnhakijoiden pitää lähettää kuva itsestään. Työpaikkahaastattelun sijaan Forum järjestää tietenkin "koekuvaukset".

Työministeriön Avoimet työpaikat -palvelussa bloggaajan paikkaa mainostetaan näin:
Rakastatko shoppailua? Haluatko jakaa kokemuksiasi uusimmista löydöistä ja omasta tyylistäsi muiden kanssa? Et ujostele kameraa ja kirjallinen ilmaisukin luonnistuu.

Kauppakeskus Forum etsii kahta persoonallista ja sanavalmista nuorta naista, jotka muuttavat kauppakeskukseen asumaan ja raportoivat elämästään ja ostoksistaan blogissaan. Työhön kuuluu blogin kirjoittamista, oman lähetyksen tekemistä, tapahtumia, uusien tuotteiden testaamista ja paljon muuta.

Työstä maksetaan palkkaa.

Muutto on syksyllä ja kämppä tarjolla vuoden loppuun.

Laita avoin hakemus alla olevaan osoitteeseen yhdessä kuvasi kanssa.

Hakemusten perusteella valitaan ihmiset koekuvaukseen.


On mielenkiintoista nähdä, kuinka tämänkaltainen mainosblogi menestyy Suomessa. Löytyykö mainosblogille lukijoita? Haluavatko lukijat "autenttista" ja "uskottavaa" tekstiä, vai kelpaako mainosblogi tuhansille shoppaileville naisille arkilukemistoksi? Kuinka vapaat kädet Forum aikoo antaa bloggaajille? Saavatko bloggaajat kirjoittaa kriittisesti, vai onko blogi pelkkää mainoshuttua?

Monien bloggaajien ja sosiaalista internetiä seuraavien kirjoittajien mukaan lukijat havaitsevat epäaitouden, eivätkä hyväksy tämänkaltaista blogia. Itse en olisi asiasta niinkään varma.

Koska esimerkiksi Blondinbella näyttää menestyvän Ruotsissa loistavaksi, uskon avoimen kaupallisen blogin mahdollisuuksiin myös Suomessa. Kaupallisia blogeja voi lukea samanlaisella ironisella asenteella kuin vaikkapa Cosmopolitania, jota harva lukija varmasti pitää aitona ja autenttisena kokemuksena.

Tämän artikkelin kirvoittamat kommentit

Anonyymi

Jos tekevät onnistuneet valinnat bloggaajien suhteen niin homma voi toimiakin. Ainakin toi on raikas ja jopa yllättävän rohkea idea Forumilta.

Esitä oma näkökulmasi

Lukijat

 

Copyright 2010.

Blogi käyttää kevyesti tuunattua Modern Clix -teemaa, jonka Introblogger on muokannut Blogspotia varten.