Luet artikkelia:

Jos myyt jotain, tee ostamisesta helppoa

Keskiviikon artikkelissani esittelin kahdeksan tapaa ansaita bloggaamalla rahaa, joko euroja tai dollareita. Osa näistä ansaitsemistavoista perustui tavaroiden tai palveluiden myymiseen.

Monet yritysbloggaajat kirjoittavat blogia, jotta uudet potentiaaliset asiakkaat löytäisivät tavaroita tai palveluksia tarjoavan yrittäjän. Ajatus on järkevä, sillä bloggaaminen on halvin mahdollinen tapa mainostaa mikroyritystä ja sen tarjoomaa. Blogspotista saa ilmaisen blogialustan, ja yleensä mainostamisesta koituu tämän jälkeen kuluja vain yrittäjän oman bloggaamiseen uhratun työmäärän muodossa.

Bloggaamiseen on helppo ryhtyä, ja ottamalla hakukoneoptimoinnin näkökulmat huomioon alkaa todennäköisesti lukijoitakin kertyä pikkuhiljaa. Jos sivu on oikein optimoitu, ovat lukijat kaiken lisäksi kiinnostuneet juuri bloggaajan yrityksen tuotteista tai palveluista.

Kaikki on siis jo kunnossa?

Valitettavan usein yritysblogi on jäänyt puolitiehen: yrittäjä on unohtanut, että blogin tarkoituksena on edistää myyntiä. Blogista ei tahdo millään löytää yrityksen tai muun palveluntarjoajan yhteystietoja. Missä kauppa on? Milloin liike on auki? Kuinka liikkeen tai vaikkapa palveluitaan tarjoavan konsultin tavoittaa?

Tuo siis selvästi julki, kuka olet, mitä osaat tai mitä myyt. Kerro myös, kuinka voit auttaa mahdollista asiakasta ratkaisemaan ongelmansa tai tyydyttämään tarpeensa. Ja lopuksi kerro, miten sinut helpoimmin tavoittaa. Jos tarkoituksesi on tehdä blogilla rahaa myymällä jotain, anna kaikki asiakkaan mahdollisesti tarvitsemat yhteystiedot blogissa niin selvästi, ettei niitä tarvitse erityisesti etsiä.

Potentiaaliset asiakkaat suhtautuvat aina ostamiseen vastentahtoisesti - älä siis tee tilaamisesta entistäkin vaikeampaa.

Jos haluat oppia myymään mitä tahansa, kenelle tahansa, tilaa Joe Girardin - maailman parhaan myyntimiehen - kirjoittama opas Amazonilta! Näitä asioita et opi kauppakorkeakoulussa!

Et maksa tilauksestasi yhtään ylimääräistä, mutta tuet pienellä välityspalkkiolla Rahasta-blogin kirjoittamista.

Tämän artikkelin kirvoittamat kommentit

Ei oo totta

Aargh, taas tunnen syyllisyyden piston sydämessäni. Menenpä heti ja korjaan asian. Kiitos vinkistä - jälleen!

Mikko

Täytyy tunnustaa, että sain ajatuksen koko postaukseen sinun blogistasi :-)

Ei oo totta

Niin pelkäsinkin. :) Tässä sen taas näkee, kuinka sokea on omille sepustuksilleen. Onneksi jaksat toimia sparraajana.

Esitä oma näkökulmasi

Lukijat

 

Copyright 2010.

Blogi käyttää kevyesti tuunattua Modern Clix -teemaa, jonka Introblogger on muokannut Blogspotia varten.