Luet artikkelia:

Kahdeksan tapaa ansaita blogilla

Rahasta-blogissa olen keskittynyt paljolti bloggaamiseen keinona ansaita rahaa. Oikeastaan blogit eivät tässä suhteessa juurikaan eroa muista verkkosivuista. Ansaintamahdollisuudet ovat molemmissa tapauksissa valitettavan rajallisia, ja ne voidaankin esittää kahdeksankohtaisena luettelona.

1. Ansaitse mainoksilla. Helpoin tapa ansaita mainoksilla on liittyä johonkin mainosohjelmaan, joka huolehtii mainosten sijoittamisesta sivullesi. Itse käytän ainoastaan Google Adsense -mainoksia.

2. Myy mainostilaa. Luonnollisesti bloggaaja voi myydä itse mainostilaa blogiin. Tällöin blogia varten on syytä perustaa yritys. Mainostilan myyminen edellyttää suurta lukijakuntaa, minkä saavuttaminen on ainakin suomenkieliselle blogille hankalaa.

3. Osallistu kumppanuusohjelmiin. Kumppanuusohjelmiin osallistumista olen käsitellyt blogissani useasti. Itse osallistun Amazon-kirjakaupan kumppanuusohjelmaan, jonka tuotot ovat toistaiseksi olleet minimaalisia.

4. Myy tavaroita. Voit perustaa oman verkkokaupan ja myydä esimerkiksi sivuston fanituotteita. Sisustusblogi taas voi välittää sisustustarpeita, tyyli- ja kauneusblogit vaatteita tai meikkejä. Myös verkkokaupan perustaminen edellyttää käytännössä yritysmuotoon siirtymistä.

5. Myy omia palveluita. Moni bloggaaja ansaitsee elantonsa myymällä palveluita, jotka liittyvät blogin aihepiiriin. Tällöin blogi toimii varsinaisen ammatinharjoittamisen tai liiketoiminnan mainoksena.

6. Kirjoita kirja. Blogin aineistoa on mahdollista kierrättää kirjamuodossa. Tämä on onnistunut hyvin erilaisille blogeille, joista tunnetuin on varmasti "sadan naisen Tepon" blogi. Kirjat eivät kuitenkaan tuota kovin hyvin, ja tietokirjailija saa olla tyytyväinen 15-20 % osuuteen kirjan hinnasta. Pienkustantamot eivät välttämättä maksa euroakaan.

7. Muuta blogi maksulliseksi. Tämä vaihtoehto lienee lähinnä teoreettinen, sillä harvan blogin sisältö on riittävän laadukasta, jotta lukijat olisivat valmiita maksamaan sisällöstä. Sosiaalisen webin maailmassa kuluttajat haluavat kaiken ilmaiseksi.

8. Myy sisältöä kaupalliselle medialle. Jos blogisi on riittävän laadukas, voit onnistua myymään artikkeleita painettuun lehdistöön. Kaupalliset kustantajat ovat myös ostaneet eräitä blogeja sellaisenaan (Paras aika vuodesta, Sata naista).

Keksitkö muita ansaintamahdollisuuksia? Kommentit ovat tervetulleita!

Tämän artikkelin kirvoittamat kommentit

Katleena

Kiitos napakasta listasta!

Tuosta kahdeksannen kohdan voisi jopa jakaa kahtia:
1) Postauksia voi myydä yksittäin medialle (myös printtimediaan).
2) Jokin taho voi ottaa blogin kokonaan kustantaakseen. Tämä taho voi ensisijaisesti olla mediayritys, mutta kenties myös jokin urheiluvälinevalmistaja voisi alkaa julkaista urheilublogia?

Tämä viimeinen lienee se, joka on bloggaajan kannalta kätevin. Jos saa tehtyä jonkin julkaisijan kanssa vakiosopimuksen, tietty tuotto on varma pitkäksi aikaa.

Mikko

Joo, kahdeksannen kohdan olisi voinut jakaa kahtia. Yhdeksänkohtainen luettelo ei vaan kuulosta yhtä hyvältä :-)

pistebloggari

Sitten voi kirjoittaa blogiaan Pointblogissa, jota kautta saa pisteitä ja pisteillä voi ostaa tuotteita, esimerkiksi ipodin tai lahjakortteja. Välttyy rahan liikuttelulta, mutta saapa soopan suoltamisestakin jotakin rahanarvoista hyötyä ;)

Anonyymi

Tämä on hidas mutta toimii:

http://gorillacloud.blogspot.com/2010/10/netissa-tienaajan-pikaopas.html

FinnBlogger

Hyviä ohjeita. Voiko netissä kerätä suoraan rahaa? Jos joku haluaisi ihan hyvää hyvyyttään maksaa hieman sponsoritukea. Tähän ilmeisesti tarvittaisiin rahankeräyslupa.

Mr. Rich

Hyviä pointteja, jotka varmaan pitää edelleenkin paikkaansa. Pitää ottaa nämä huomioon omassa bloggaamisessa. Käy tutustumassa myös minun yritykseeni ansaita blogilla:

http://rahaamainoksilla.blogspot.com/

Jake

Verkkokaupan perustaminen on ainakin näistä esimerkeistä kaikkein työläin. Se vaatii pääomaa ja suuren määrän jatkuvaa työtä. Informaatiotuotteet samoin kuin muut digitaaliset tuotteet ovat siitä hyviä, että ne sallivat hengähdystaukoja silloin, kun ei huvita. Verkkokaupassa asiakas kolkuttaa ovelle sunnuntaina ja toiminta leviää helposti käsiin. Näin on erityisen helposti, jos toiminta on halpojen tuotteiden myyntiä.

Anonyymi

Jos myy mainostilaa omaan blogiin, ei siihen kyllä lain mukaan tarvitse rahankeräyslupaa. Rahankeräyslaissa sanotaan että rahankeräyksellä tarkoitetaan toimintaa, jossa yleisöön vetoamalla kerätään vastikkeetta rahaa. Eihän se ole vastikketonta toimintaa silloin jos maksua vastaan näytät blogissasi jonkin yrityksen mainoksen tai vaikka yhteystiedot jonkin tietyn ajan. Tuloja saa myös käsittääkseni ansaita jonkin verran vuodessa ettei siitä tarvitse maksaa verojakaan. Vero.fi sivuilla sanotaan että jos tulot ovat pienet jostakin harrastuksesta ei silloin tarvitse maksaa veroa.

Mikko

FinnBlogger tarkoitti todennäköisesti lahjoituksia. Jenkkilässähän blogeissa on usein PayPal-lahjoitusnappi.

Esitä oma näkökulmasi

Lukijat

 

Copyright 2010.

Blogi käyttää kevyesti tuunattua Modern Clix -teemaa, jonka Introblogger on muokannut Blogspotia varten.